Notícies

  Dimecres, 21 de febrer de 2018

Signen un protocol d'intervenció en situacions de risc o maltractaments als infants i adolescents de la comarca

El protocol, que es va signar al Consell Comarcal, estableix una actuació comuna de tots els professionals que treballen per protegir els menors

Ahir dimecres, 20 de febrer, el Consell Comarcal de les Garrigues va acollir la signatura del compromís institucional pel qual s'aprova el Protocol per a la intervenció en xarxa en situacions de risc o maltractaments a la infància i l'adolescència a la comarca de les Garrigues.

Van signar el protocol el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, el director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Joan Santacana, el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, el director dels Serveis Territorials de Justícia a Lleida, Jaume Monfort, el director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida, Jordi Cortada, el president de Talma, Antoni Mateus, el president de Creu Roja Les Garrigues, Jaume Florejachs i la coordinadora del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil Sant Joan de Déu Terres de Lleida, Vanessa Pera.

La finalitat d'aquest protocol és establir uns criteris clars i comuns d'actuació per a tots els professionals que integren la xarxa de protecció a la infància, i que permetin implementar la intervenció en xarxa en situacions de risc i/o maltractaments a la infància i l'adolescència, adequats a la realitat territorial i unificats per a tots els professionals i serveis implicats, d'acord amb la llei 14/2010, de 27 de maig, dels drets i oportunitats en la infància i l'adolescència.

Durant la seva intervenció, el director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Joan Santacana, va destacar que "és difícil detectar i comunicar el risc entre els infants i, a vegades, no s'actua perquè no se sap com fer-ho". Santacana també va apuntar que ja existia un protocol genèric per intervenir en situacions de risc dels infants i adolescents, "però aquest és més acurat i s'ha d'utilitzar".

Segons l'alcalde de les Borges, Enric Mir, aquest és un protocol de primera necessitat per una societat madura i equilibrada. Escoltem el que va dir en la seva intervenció:

El fitxer d'àudio no està disponible temporalment.

Al seu torn, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas va agrair la feina que realitzen els professionals de les diferents administracions implicades en la protecció dels menors a la comarca i la realització d'aquest protocol "que ha de servir per coordinar tots els serveis per donar la millor assistència als més vulnerables". Villas també va destacar la necessitat de "reconèixer els problemes que afecten els nostres infants i joves, per poder donar una resposta àgil i adequada a cada cas".

Finalment, el director dels Serveis Territorials de Justícia a Lleida, Jaume Monfort, va apuntar que "el protocol és el resultat d'una col·laboració entre departaments i els serveis que intervenen a la comarca i ha de servir per donar una segona oportunitat als infants i adolescents perquè tinguin una vida normal".

Les diferents autoritats signant el protocol al Consell Comarcal.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa