Notícies

  Dijous, 17 d'octubre de 2013

ERC lamenta que no s'instal·li una estació de mesurament que avaluï les emissions produïdes a la zona dels Masos

Els republicans fan referència a la saturació de fums al lloc a les seves al·legacions a l'ampliació de la fàbrica d'olis

Després de la darrera notificació de resolució per part del Departament de Territori i Sostenibilitat sobre l'ampliació de la fàbrica General d'Olis i Derivats SL, ERC de les Borges Blanques, a l'oposició a l'Ajuntament del municipi, recorda que "han estat les al·legacions que s'han presentat des del mateix partit i des d'altres entitats" les que han propiciat que augmentessin les mesures preventives per no emetre més gasos contaminants a la zona. En aquest sentit, ERC indica que en les sevs al·legacions feien referència a "l'impacte acumulatiu de les emissions en la partida dels Masos i voltants".

Estació mòbil d'avaluació de la qualitat de l'aire

De fet, una estació mòbil de control de la qualitat de l'aire s'ubica de tant en tant a les Borges des del passat mes de febrer, després que al gener de 2012, l'Ateneu Popular Garriguenc, l'associació La Banqueta i el Centre Excursionista Borges-Garrigues haguessin demanat a la Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA) que es fes una control de la situació d'emissions global de la zona en què es contemplessin les emissions de totes les fàbriques ubicades a la partida dels Masos. L'equip de govern de la capital de les Garrigues també va mantenir reunions amb la DGQA abans de l'arribada de l'estació mòbil de mesurament de la qualitat de l'aire, després que la conselleria considerés vàlides per a les Garrigues les dades de Lleida, el Poal o el Palau d'Anglesola, fet que va propiciar les protestes de la Plataforma Garrigues per la defensa del territori.

Per la seva banda, ERC lamenta que no s'instal·li una estació de vigilància permanent a la zona. Segons els republicans, seran el temps i els controls ambientals els que determinaran si les mesures preses són suficients per assumir el risc "moderat" (així ho qualifica la resolució de Territori i Sostenibilitat) que provoquen les emissions produïdes per l'ampliació de General d'Olis i Derivats SL. El portaveu de la formació, Jordi Satorra, indica que "tot queda a mans de la bona voluntat de l'empresa per complir els requisits establerts i de l'Ajuntament de les Borges per controlar-ho però cal tenir present que no té ni la capacitat econòmica, tècnica i humana per fer un bon seguiment ni la capacitat legal per aturar les emissions en cas d'emergència".

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa