Notícies

  Dilluns, 4 de novembre de 2013

13 joves aturats de les Garrigues rebran formació i faran pràctiques a sis cooperatives de la comarca

En el marc del projecte Fórmula Jove que impulsa el Departament de Benestar Social i Família.

Un total de 13 joves realitzaran pràctiques a sis cooperatives agrícoles de la comarca de les Garrigues, en el marc del projecte Fórmula Jove que impulsa el Departament de Benestar Social i Família. Avui dilluns, el director general de Joventut, Toni Reig, ha visitat la cooperativa Agrolés-Grup Actel, a les Borges Blanques, coincidint amb l'inici de les pràctiques dels joves.

El programa Fórmula Jove està dirigit a joves de diferents orígens que van acabar els seus estudis d'ESO, però que no van continuar estudiant i que no han trobat feina o que són a l'atur des de fa temps. Durant la seva visita, Toni Reig ha destacat que "el projecte vol incrementar les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que són el col·lectiu que actualment més pateix la situació econòmica i laboral actual".

Els joves de les Garrigues inscrits en el programa han cursat una formació teòrica de 115 hores durant quatre setmanes. Ara iniciaran les seves pràctiques professionals per un període de 72 hores. Concretament, els joves, que tenen de 16 a 24 anys, aprendran les tasques de mosso/a de magatzem i cooperativa.

A més de fer pràctiques a Agrolés -dedicada a fer oli d'oliva, fruita seca, olives i vinagre-, les cooperatives del Camp Sant Fortunat (Castelldans), l'Albagés, Vinaixa, l'Albi i Arbequina també formaran els joves inscrits al programa.

Per primera vegada, la Direcció General de Joventut ha implantat aquest programa a la comarca de les Garrigues, en col·laboració amb l'Ajuntament, el Consell Comarcal i les cooperatives col·laboradores. Aquesta comarca és una de les més agrícola de Catalunya, fet que es reflecteix en l'elevat nombre de persones ocupades en el sector primari i en els magatzems i cooperatives de transformació de productes agraris que existeixen al territori.

Durant la visita, el director general de Joventut ha estat acompanyat per l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, Toni Reig.

Els joves garriguencs amb el director general de Joventut, Toni Reig (foto: Dep. Benestar Social)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa