Notícies

  Dimarts, 12 de juny de 2018

Les Borges realitza el manteniment de les plaques fotovoltaiques de l'escola Joan XXIII

D'altra banda, també es faran tasques de millora als patis de l'escola i obres urbanístiques a la Plaça de les Escoles durant l'estiu

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha iniciat les obres de manteniment de la planta fotovoltaica ubicada a la teulada de l'escola CEIP Joan XXIII, ja que es va detectar que la planta solar no estava generant l'energia suficient a causa d'una avaria en algunes de les plaques instal·lades a l'equipament educatiu. L'actuació d'arranjament es preveu que s'allargui durant uns 15 dies.

La instal·lació consta de cinc captadors solars que escalfen l'aigua corrent utilitzada en l'equipament. L'aparell té 126 plaques fotovoltaiques de 20 kW de potència que generen una producció estimada en 27.000 kW hora a l'any, pel que el consistori ingressa aproximadament 10.000 euros anuals, segons apunta l'Ajuntament.

Pel que fa als desperfectes que s'hi han identificat, quantificats en uns 1.500 euros, s'ha trobat malmès un grup d'impulsió de l'aigua calenta dels captadors solars. Per reparar l'avaria es procedirà a la substitució de la bomba d'impulsió per una de nova. Igualment, pel que fa a les plaques fotovoltaiques, s'han trobat danys en el cablejat de la instal·lació que impedia el seu funcionament de forma regular. Les accions de reparació que s'hi duran a terme consten del sanejament dels cables, així com de la col·locació de dos connectors elèctrics per reparar els danys.

L'energia generada per les plaques fotovoltaiques que actualment no estan operatives s'injecta a la xarxa elèctrica que remunera a l'ens públic els kW produïts.

D'altra banda, dins de les obres de millora de les instal·lacions de l'entorn de l'escola, el consistori també preveu realitzar reformes als patis de l'equipament un cop finalitzi el curs lectiu. A més dels arranjaments a l'interior del recinte, també es duran a terme obres urbanístiques a la Plaça de les Escoles, tenint en compte que en les dates de les vacances estiuenques es trobarà menys transitada.

Pati de l'Escola Joan XXIII de les Borges (foto: Escola Joan XXIII).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa