Notícies

  Divendres, 10 d'agost de 2018

Aquest dissabte arriba la tradicional Festa de Sant Salvador a les Borges

Hi haurà una missa a l'aire lliure, sardanes cobla 'Vents de riella', sopar popular, actuació musical i mistela

Demà dissabte, 11 d'agost, arriba la tradicional Festa de Sant Salvador a les Borges, que es farà a l'ermita dedicada al sant, una missa, sardanes, sopar popular, actuació musical i mistela.

La festa, organitzada per l'Associació d'Amics de Sant Salvador, amb el suport de l'Ajuntament de les Borges, començarà amb una missa a l'aire lliure oficiada pel Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, a les 19 hores. A continuació, hi haurà una ballada de sardanes amb la cobla 'Vents de riella', i a les 21.30 hores començarà el sopar de germanor sota els pins. Tot seguit, hi haurà l'actuació de Christian Grup 43, i a la mitja part es repartirà mistela i galetes i se sortejaran dos pernils i diversos obsequis. Aquesta actuació substitueix la tradicional cantada d'haveneres. De moment, al sopar ja hi ha 200 persones apuntades.

Segons la presidenta de l'Associació, Lolita Cabanillas, "és el primer any que portem un grup musical diferent amb la intenció d'atreure un públic més jove i fer més gresca".

Hi haurà servei d'autocar fins a l'Ermita a partir de les 18.30 hores, cada 30 minuts, des de l'estació d'autobusos. El darrer autobús tornarà després del concert. En cas de pluja, la celebració es traslladaria al Pavelló de l'Oli de la capital de les Garrigues.

L'Associació d'Amics de Sant Salvador està formada per veïns i veïnes de les Borges que treballen de forma desinteressada per conservar el patrimoni del municipi. En concret, l'Ermita de Sant Salvador és un espai emblemàtic de les Borges, declarat Bé Cultural d'Interès Local l'any 2002, i cada agost acull aquesta festa en honor del sant, amb la participació d'unes 300 persones.

 

Balla de sardanes de la Festa de Sant Salvador a les Borges (Aj. Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa