Notícies

  Dijous, 13 de setembre de 2018

Fulleda celebrarà aquest diumenge la cinquena edició de la Fira Heroica

Txell Bonet, periodista i companya de Jordi Cuixart, rebrà el Porró de Fulleda, en reconeixement a la seva tasca

Aquest diumenge, 16 de setembre, Fulleda celebrarà la cinquena edició de la Fira Heroica, la festa de l'Agustina d'Aragó. Durant tot el dia es duran a terme diverses activitats entre les quals destacaran les recreacions històriques vinculades amb la vida i llegenda de l'heroïna catalana a la guerra del Francès. Aquesta singular festa també comptarà amb tallers, exhibicions d'oficis antics, jocs per la canalla, entre altres, i amb un mercat de productes locals i artesans de proximitat.

La periodista Txell Bonet, companya de Jordi Cuixart, president d'òmnium Cultural, i descendent de Fulleda, rebrà el Porró com a reconeixement a la seva tasca a favor de l'alliberament dels presos polítics catalans i per la democràcia. Aquest acte, que reconeix la tasca duta a terme per entitats i persones, tindrà lloc al voltant de les 12 hores. Carme Forcadell, Neus Català, la família de Ramon Santamaria Prats, primer alcalde de Fulleda després de la dictadura de Franco, i el Sistema d'Emergències Mèdiques han estat les protagonistes del lliurament del Porró de Fulleda en anteriors edicions.

Les activitats programades

La festa començarà a les 09.00 hores amb un tradicional esmorzar de veremador (amb un preu de 5 euros). A partir d'aquest moment, els carrers de Fulleda esdevindran l'escenari d'un gran número d'activitats, la instal·lació d'un campament napoleònic i recreacions històriques sobre la vida i llegenda de l'Agustina d'Aragó a càrrec del Regiment de Festa, Lo Sacaire del Llobregat i el Ball de Serrallonga de Sant Quintí de Mediona.

Un altre dels punts forts de la jornada, a més de la celebració d'un taller d'elaboració d'ametlles "rampinyades" i la mostra d'oficis artesanals (com bufador de vidre, sargaire, picapedrer i puntaire), serà el mercat de productes de proximitat, amb una presència majoritària d'artesans procedents de la comarca de les Garrigues, una clara mostra de la voluntat de l'Ajuntament de Fulleda per potenciar l'economia de la comarca i donar visibilitat al gran nombre de petits productors de la zona.

La festa s'allargarà fins a les 20.00 hores, quan es clourà aquesta cinquena edició de la Fira Heroica amb una desfilada de fi de festa fins al monument de l'Agustina d'Aragó, situat a l'entrada del poble. Abans hi haurà jocs tradicionals per a la canalla i berenar de pa torrat amb oli i xocolata, entre altres activitats.

Els assistents a la fira també comptaran amb diferents paradetes amb un variada oferta gastronòmica i servei de bar.

Imatge d'una edició anterior de la fira (foto: Ajuntament de Fulleda).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa