Notícies

  Divendres, 14 de setembre de 2018

Les Borges acollirà avui una xerrada sobre la batalla de l'Ebre de la Guerra Civil, a càrrec de la historiadora Assumpta Montellà

Serà a les 20 hores, a la sala Maria Lois de la biblioteca. A més, el proper 7 d'octubre es farà un viatge als escenaris de la batalla organitzat per la Federació de Dones de les Garrigues

Avui divendres, 14 de setembre, a les 20 hores, la sala Maria Lois de la biblioteca de les Borges reviurà els fets de la Batalla de l'Ebre i de la Lleva del Biberó, amb el relat de la historiadora Assumpta Montellà. La xerrada és una iniciativa de la Federació d'Associacions de Dones de les Garrigues per donar a conèixer l'enfrontament i la tasca de les lleves republicanes. D'altra banda, el 7 d'octubre hi ha programada una ruta històrica per tal de conèixer l'entorn en què va succeir el conflicte més important de la Guerra Civil.

Amb el títol '115 dies a l'Ebre. El sacrifici d'una lleva', la historiadora Assumpta Montellà transportarà a les Borges el relat del que va ser la batalla més decisiva de la Guerra Civil i de la qual n'ha escrit un llibre, que és una documentada aproximació al dia a dia de la batalla, amb detalls estratègics i militars, que inclouen testimonis inèdits i precisions històriques.

Visita al camp de batalla el dia 7 d'octubre

El proper 7 d'octubre, la Federació d'Associacions de Dones de les Garrigues ha organitzat una ruta història d'un dia dins els escenaris de la Batalla de l'Ebre. Els assistents podran tornar a creuar l'Ebre com ho feien els soldats, passejar pel poble derruït de Corbera, entrar a les trinxeres, conèixer la fossa comú de Les Camposines i palpar el passat tot convertint l'experiència en un homenatge per a tots aquells que hi van deixar la vida.

La historiadora Assumpta Montellà (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa