Notícies

  Dimecres, 20 de novembre de 2013

Els alumnes de l'institut de les Borges fan experiments per celebrar la Setmana de la Ciència

A més, juntament amb alumnes d'altres centres de la comarca, han assistit a la xerrada “Genoma humà: el primer gran repte del segle XXI”

Una setantena d'escolars de l'INS Josep Vallverdú de les Borges han participat, el matí del dimecres, 20 de novembre, en diversos experiments científics i demostracions. Durant les proves, els nois i noies han pogut veure llaunes de refresc desafiant la gravetat i carabasses de Halloween que treien espuma per la boca. L'activitat forma part de la 18a Setmana de la Ciència, que aquests dies es celebra als diferents centres educatius de la població amb tallers, exposició de murals, sessions de robòtica i altres propostes. D'altra banda, els estudiants han assistit a una conferència sobre el genoma humà a càrrec de Joan Fibla, professor titular de Genètica a la Universitat de Lleida.

Entre tots els experiments realitzats ha tingut força èxit la "Fumata blanca", on els estudiants han pogut veure la formació d'un gas a partir de la descomposició de l'aigua oxigenada, i la proposta "La unió no fa la força", en què els alumnes han vist la impossibilitat de que un globus exploti damunt una catifa de xinxetes. Les activitats han comptat amb el suport de la regidoria d'Educació i Joventut de l'Ajuntament de les Borges ja que, segons afirma la regidora Maria Fusté, "aquestes propostes volen despertar l'interès dels joves per la ciència apropant-los a la investigació i a la tecnologia, una tasca del tot necessària per aconseguir formar els científics del futur". En aquest sentit, Fusté també destaca "l'enginy del professorat a l'hora de crear experiments en viu, una manera divertida i sorprenent d'atansar la ciència als joves".

Pel que fa a la xerrada "Genoma humà: el primer gran repte del segle XXI", que ha tingut lloc a la sala d'actes de l'institut, ha comptat també amb l'assistència d'una quarantena de joves de segon cicle d'ESO i de Batxillerat de l'IES l'Olivera de la Granadella i amb 65 alumnes de 4rt d'ESO del Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges.

Un dels experiments de la jornada que ha agradat més, les carabasses de Halloween (foto: Aj. de les Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa