Notícies

  Dijous, 11 d'octubre de 2018

L'alcalde de les Borges Blanques demana a Foment la duplicació immediata de l'N-240 de Juneda a Lleida

Mentre no es faci la duplicació, a la demanda de la gratuïtat de l'autopista per als garriguencs que va fer, Mir hi afegeix també els professionals del transport

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha exposat que celebra "el suport del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a les bonificacions del peatge per als turismes dels residents" i també ha fet una bona valoració del fet que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, s'avingui a allargar el tram de desviament obligatori per camions des de Montblanc fins a Soses. Tot i això, insisteix en demanar a l'estat "que iniciï d'una vegada per totes la duplicació de l'N-240 entre Lleida i Juneda atesa l'elevada sinistralitat que segueix patint la carretera".

Mir ha explicat que "tot i que està molt bé que s'allargui el tram bonificat, ja que ajuda a descongestionar la carretera de vehicles i això és bo, l'estat ha d'iniciar d'una vegada i sense més excuses ni dilacions la duplicació entre Lleida i Juneda", un tram pel qual, segons l'alcalde, no caldria esperar el projecte ambiental, que sí que entén que és necessari entre Juneda i les Borges Blanques, a causa de la construcció d'un nou traçat que serveixi de variant. Des de fa anys, l'alcalde de les Borges insisteix en el el desdoblament de l'N-240 entre Lleida i les Borges Blanques i en l'alliberament de l'autopista mentre aquesta no estigui enllestida. Ara, se centra en el tram Lleida-Juneda per aquesta qüestió de la construcció de la variant.

La petició de l'alcalde de les Borges s'afegeix a la que ja va fer el passat agost al Ministeri de Foment reclamant la gratuïtat de l'AP-2 per a tots els residents de les Garrigues, almenys fins que acabi la concessió de l'autopista, prevista per a l'any 2021. El ple de les Borges Blanques va aprovar el passat 27 de setembre una moció sol·licitant la gratuïtat de l'autopista AP-2 entre Lleida i Montblanc per a tots els garriguencs, presentada per CiU.

Igualment, Mir ha manifestat la necessitat d'abordar qui ha de pagar les bonificacions als residents garriguencs i afegeix ara també també als professionals del transport, que, segons indica, "mentre no estigui duplicada definitivament l'N-240 entre Lleida i les Borges hauran d'agafar l'AP-2 entre Lleida i Montblanc, i que haurien de suposar la gratuïtat total del cost del peatge de manera immediata, tal com s'efectua en altre vies perilloses amb alta intensitat de trànsit". La qüestió sobre qui s'ha de fer càrrec de les bonificacions, si l'estat o la Generalitat, va ser motiu de desacord en el darrer ple ordinari de les Borges, quan es van debatre mocions sobre el desviament de camions.

Prou Morts a l'N-240 demana reunir-se amb Calvet i Gavín

Segons indiquen des de l'Ajuntament de les Borges, aquestes demandes "per la seguretat vial i garanties de futur i progrés dels garriguencs" es volen debatre al més aviat possible en la reunió que han sol·licitat des de la plataforma Prou Morts a l'N-240 amb el conseller Calvet i el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín.

Mir al costat de l'N-240 prop de l'entrada a les Borges (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa