Notícies

  Divendres, 22 de novembre de 2013

Els centres educatius de les Borges celebren Santa Cecília amb actuacions musicals

Els alumnes d'educació primària i secundària van oferir actuacions musicals als més petits del centre

En motiu de la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música, els diferents centres educatius de les Borges han dut a terme diverses activitats per commemorar aquesta data.

D'una banda, una vintena d'alumnes d'entre 8 i 12 anys de l'escola Joan XXIII han ofert aquest divendres una audició de diferents instruments per als nens i nenes de la Llar d'Infants municipal, un acte que ha servit per clausurar la setmana dedicada a la música.

A més, al llarg d'aquests dies, els infants de fins a 3 anys i les mestres han pres part en concerts en viu, sessions de cant i tallers pedagògics per celebrar la festa de la patrona dels músics.

Pel que fa al col·legi Mare de Déu de Montserrat, alumnes d'educació secundària van oferir el passat dijous un concert de guitarra i cant en directe als alumnes del Parvulari.

La regidora d'Educació i Joventut, Maria Fusté, valora molt positivament aquesta iniciativa "una experiència molt enriquidora que permet que els més petits es familiaritzin amb la música des de ben aviat, i que a més permet la relació entre alumnes de diferents edats i de diferents centres, el que fomenta la cohesió social i el respecte entre uns i altres".

En aquest sentit també es pronuncia la directora de la Llar d'Infants municipal, Mònica Cifuentes, que destaca que "la música potencia el desenvolupament i la creativitat dels infants, i permet que adquireixin una sèrie de valors i capacitats que només es poden aprendre a través de la música".

Així, perquè l'aprenentatge sigui més efectiu, i donat que la música forma part del Projecte Educatiu del Centre, "es treballa l'educació de l'oïda i del ritme, la dansa, la cançó i l'audició musical a través dels jocs i dels sentits", explica la directora.

Pel que fa a l'acte celebrat al col·legi Mare de Déu de Montserrat, va comptar amb un públic entusiasta format per un centenar d'alumnes de la Llar d'Infants i del parvulari d'aquest mateix centre. Per accedir al concert tots ells van haver de dipositar un dibuix relacionat amb la música en una taquilla habilitada per a l'ocasió, on a canvi se'ls donava una entrada per al concert.

Actuació dels alumnes del col·legi Joan XXIII a la Llar d'Infants (foto: Ajuntament de les Borges)
Celebració de Santa Cecília al Parvulari del col·legi Mare de Déu de Montserrat (foto: col·legi Montserrat)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa