Notícies

  Dijous, 8 de novembre de 2018

La sala Maria Lois de les Borges acollirà dimarts que ve una conferència de l'escriptor Genís Sinca sobre Pompeu Fabra

Enguany se celebra l'any dedicat a Fabra i aquesta xerrada, que tindrà lloc a les 18.30 hores, és la segona activitat que es fa a la comarca per aquest motiu

Enguany se celebra l'Any Pompeu Fabra, en què es commemora el 150è aniversari del seu naixement i, alhora, el centenari de la publicació de la 'Gramàtica catalana'.

A les Garrigues, com a primera activitat dedicada a commemorar aquesta efemèride, el Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del Departament de Cultura de la Generalitat, va instal·lar l'exposició itinerant 'Pompeu Fabra. Una llengua completa' a la biblioteca comarcal Marquès d'Olivart de les Borges Blanques. La mostra presenta l'aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l'impuls a la llengua que va suposar el seu treball. Va durar tot el mes de juny i va tenir molt bona acceptació.

La segona activitat tindrà lloc la setmana vinent. El periodista i escriptor Genís Sinca oferirà la conferència 'Pompeu Fabra, el miracle de la ce trencada', el dimarts, 13 de novembre, a les 18.30 hores, a la Sala Maria Lois de les Borges Blanques.

Sinca ha anat fent la xerrada a diversos pobles de Catalunya (foto: CPNL).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa