Notícies

  Dimecres, 4 de desembre de 2013

L'Escola de Capacitació Agrària de les Borges acull una jornada tècnica sobre les qualitats de l'oli

És un acte organitzat pel Departament d'Agricultura i on hi han assistit 45 persones

Un total de 45 persones han participat aquest dimecres en la jornada tècnica "Introducció al tast d'oli d'oliva verge extra", que ha tingut lloc a l'Escola de Capacitació Agrària de les Borges Blanques.

L'acte, organitzat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Rural de la Generalitat, pretén donar a conèixer unes nocions bàsiques sobre les característiques dels diferents tipus d'oli del mercat, introduint-se en la metodologia del tast.

L'activitat tanca el programa de jornades tècniques de transferència tecnològica que celebra el centre de formació al llarg de l'any "per tal de promocionar i donar visibilitat als sectors productius de la comarca", afirma el director de l'Escola, Ramon Baró.

Aquest 2013 n'ha acollit deu, centrades en nous cultius, en la poda de l'olivera, en la reforma de la PAC i en la viticultura, entre d'altres.

La jornada tècnica compta amb la participació de Marcel Nebot, membre del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya, que proporcionarà als assistents les bases per entendre conceptes i iniciar-se en el món de l'oli.

La regidora d'Educació i Joventut, Maria Fusté, valora molt positivament la celebració d'aquestes jornades "que compten amb tot el suport del consistori, perquè a més de donar a conèixer el producte autòcton i el valor que té per al territori, aconsegueixen captar l'interès de professionals i productors, encarregats de difondre, promoure i dinamitzar l'oli".

D'altra banda l'Escola de Capacitació Agrària de les Borges va acollir ahir una altra jornada tècnica integrada dins el seu programa anual que, sota el títol "La poda d'ametller en plantacions amb reg" va aportar pautes bàsiques en aspectes importants de la poda.

Imatge del tast d'olis (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa