Notícies

  Dijous, 12 de desembre de 2013

Trobades intergeneracionals entre el Casal de la Gent Gran i els nens del Centre Obert per potenciar valors

Els infants del Centre Obert són alumnes d'entre 6 i 12 anys amb dificultats socioeducatives

El Casal de la Gent Gran de les Borges Blanques acollirà aquesta tarda la segona i última de les trobades intergeneracionals entre una desena de padrins i padrines voluntaris i els infants del Centre Obert, alumnes d'entre 6 i 12 anys amb dificultats socioeducatives.

Es tracta d'una trobada on grans i petits comparteixen i aprenen a través d'una activitat que gira al voltant de la sostenibilitat, concretament, de l'ús de l'aigua.

L'objectiu principal, segons explica la regidora de Benestar Social i Família, Pili Chimenos, és "l'intercanvi d'experiències per tal de potenciar valors com la convivència i el respecte".  

D'una banda, els padrins expliquen als nens i nenes la importància de l'aigua per a les nostres vides i les maneres per tal d'estalviar-ne i no malgastar-la.

Després, els nens escriuen un conte amb l'ajuda dels avi, sobre allò que han après. Per acabar, a l'aula d'informàtica del Casal, els nens i nenes juguen a un joc virtual sobre l'ús i abús de l'aigua amb l'ajuda, també, dels avis voluntaris.

Aquesta activitat s'emmarca dins el programa Gent 3.0 en conveni entre el Departament de Benestar Social i Família i l'Obra Social "La Caixa", una iniciativa que també s'ha dut a terme a la biblioteca Marquès d'Olivart, que ha organitzat trobades on els padrins ensenyen a la canalla jocs tradicionals que han caigut en desús.

El Centre Obert de les Borges és un espai de reforç que pretén compensar les deficiències socioeducatives dels infants, per aquest motiu treballa amb entitats i associacions locals per tal de potenciar els valors solidaris.

En aquest sentit durant l'any es realitzen diferents activitats lúdiques i de convivència per potenciar els lligams amb el municipi, com les sortides a la biblioteca Marquès d'Olivart i a la ràdio municipal, la participació en les festes tradicionals, i les excursions en llocs emblemàtics del municipi, com la que hi ha prevista a la Font Vella.

Imatge de la sessió d'ahir al Casal de la Gent Gran (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa