Notícies

  Divendres, 13 de desembre de 2013

El Departament d'Agricultura pagarà dilluns prop de 6 milions d'euros de l'ajut de Pagament Únic a més de 3000 productors de les Garrigues

En total es pagaran 118,64 milions d'euros a 54.068 productors d'arreu de Catalunya.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) farà efectiva el proper dilluns 16 de desembre, als productors, la liquidació de l'ajut de Pagament Únic corresponent a la campanya 2013, per un import total de 118.648.963 euros que revertiran en 54.068 productors d'arreu de Catalunya. Aquest pagament completa la bestreta del 50% del passat mes d'octubre, de tal manera que l'import total de l'ajut acumulat de Pagament Únic a les explotacions catalanes en la campanya 2013 ha estat de 248.331.443 euros. Pel que fa a les Garrigues, hi ha 3.121 beneficiaris i l'import que s'hi destina és de 5.913.247 euros.

El Pagament Únic és l'ajut directe a les explotacions agràries més important, tant en nombre de beneficiaris com en import pagat, essent una de les actuacions prioritàries de la Política Agrària Comuna (PAC), amb finançament 100% de la Unió Europea (UE). És un ajut als agricultors que té com a objectiu fonamental el suport a la renda i garantir la viabilitat econòmica de les explotacions a llarg termini, contribuint, així, a evitar l'abandonament de les terres i de l'activitat agrària, el despoblament del medi rural, i a fomentar l'equilibri territorial i l'obtenció i subministrament d'aliments a la població.

A més, també cal tenir en compte que l'agricultura és una font importantíssima de producció de béns públics que el mercat no remunera (el paisatge, la biodiversitat, la prevenció d'incendis, etc.), béns públics que el sector agrari proporciona al conjunt de la ciutadania i que requereixen un suport específic. Des d'aquest punt de vista, el Pagament Únic constitueix aquest suport específic als agricultors més enllà del suport a la renda, i per això aquest pagament està vinculat al compliment d'una sèrie de normes mediambientals, de benestar animal, i de sanitat vegetal.

Aquest pagament es realitza d'acord amb els drets disponibles per a aquesta campanya, sense incloure els drets de la Reserva estatal 2013 i un cop deduïda la modulació, el coeficient per depassament i la disciplina financera.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa