Notícies

  Dijous, 10 de gener de 2019

La Granadella acollirà diumenge la 5a edició de la Marxa de la Boira

Comptarà amb dos circuits, de 24 i 10 quilòmetres, i les inscripcions encara estan obertes

El proper diumenge, 13 de gener, la Granadella serà la seu de la cinquena edició de la Marxa de la Boira, una iniciativa impulsada per Boira Experience, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Granadella, l'Ajuntament de Bellaguarda, la Diputació de Lleida i el Club Excursionista Garrigues Altes. Un dels objectius és posar de relleu el potencial turístic del territori de la plana de Lleida i la boira com a element característic. Les inscripcions encara estan obertes i es poden fer a la pàgina web de Boira Experience. De moment hi ha 481 persones apuntades.

La Marxa de la Boira està inclosa dins del circuit de marxes saludables de Ponent marxa.cat, no és competitiva i inclou dos recorreguts circulars: un de curt de 10 quilòmetres, i un altre de llarg de 24 quilòmetres, per camins de terra i amb sortida i arribada a la Granadella. L'hora de sortida serà a les 9 del matí pel recorregut llarg i a les 9.30 del matí per al recorregut curt. El lloc de sortida serà la plaça de l'Església, sota l'apadrinament dels gegants de la població: el Silono i la Mundeta, acompanyats pel grup local de batucada.

La participació és oberta tant a caminants com a atletes de totes les edats i totes dues marxes passaran per llocs recòndits del terme de la Granadella i Bellaguarda, grans exemples dels paisatges de l'oli de les Garrigues Altes. Els avituallaments seran amb productes de proximitat. A l'arribada hi haurà, com és habitual, una gran degustació de cassola de tros d'hivern o vegetariana.

Com a novetat d'aquest any, l'organització donarà un detall sostenible, una alzina, emmarcat dins #projectereforestacióponent i que servirà per reforestar la zona del coll de Bovera. Es tracta de pensar en el territori, el paisatge i la conscienciació en el medi ambient. A més, qui ho vulgui, podrà fer una aportació solidària voluntària per a aquesta proposta.

Com de costum, l'organització ha habilitat un canal de Telegram perquè tothom rebi les notificacions de la marxa directament al seu dispositiu mòbil. Podeu seguir el canal cercant boiraexperience a l'aplicació Telegram - https://t.me/boiraexperience.

L'edició del 2017 de la Marxa de la Boira (foto: Quina la fem).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa