Notícies

  Dimarts, 22 de gener de 2019

L'oli l'oliva verge extra Suo Tempore, creat per quatre productors garriguencs, el de més qualitat del món

La Cooperativa de la Granadella, Nousegons, Oli Soleil i Raig d'Arbeca han treballant durant dos anys per crear el producte

Suo Tempore, un oli d'oliva verge extra elaborat amb el 100% d'olives arbequines, ha estat qualificat com el de més qualitat del món. L'oli és el resultat de dos anys de treball de quatre productors garriguencs, la Cooperativa de la Granadella, Nousegons, Oli Soleil i Raig d'Arbeca, que es reafirma com l'oli d'oliva verge extra amb l'estàndard de qualitat més alt del món, molt per sobre d'altres olis de la seva categoria i dels criteris de qualitat d'altres organismes com el COI (Consell Oleícol Internacional), els consells reguladors de les denominacions d'origen o la QvEXTRA.

Aquest projecte col·lectiu, que neix de la mà del Clúster de l'Oli de Catalunya i impulsat per GLOBALleida, compta amb el suport dels tècnics de l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries), centre d'investigació capdavanter en recerca i qualitat oleícola.

Tal com vam informar des d'aquesta emissora, Suo Tempore també va ser premiat, durant la Fira de l'Oli del passat cap de setmana, com el millor oli en la categoria fruitat madur sota els criteris del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya.

Suo Tempore presenta en nas aromes de fruita verda, així com notes d'herba fresca, menta, fulles i fruits secs com l'ametlla o la nou, i records vegetals de carxofa i tomatera. En boca presenta un pas agradable en consonància amb les aromes de fruita verda, i amb un final amarg i picant que, juntament amb un toc astringent, li confereixen l'equilibri idoni.

Oli Suo Tempore, considerat com el de més qualitat del món (foto: Suo Tempore).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa