Notícies

  Dimecres, 18 de desembre de 2013

La 19a Mostra Gastronòmica de les Garrigues serveix més de 1.200 menús, un 5% més que l'any passat

La majoria de restaurans participants fan una valoració positiva de la Mostra

Aquest dimarts, 17 de desembre, va tenir lloc el sopar de cloenda de la 19a Mostra Gastronòmica de les Garrigues al restaurant Miravall de Juneda.

L'acte, presidit pel president del Consell Comarcal, Juli Muro, acompanyat dels membres de la Comissió de Turisme i Cultura del Consell Comarcal, tècnics de l'ens i representants de cadascun dels restaurants que han participat a la Mostra, va servir per compartir experiències i buscar millores de cara a l'any vinent.

Després del recompte de tots els restaurants participants a la Mostra, enguany s'han servit més de 1.200 menús i hi ha hagut un increment del 5% respecte a l'any anterior.

La valoració que fan la major part dels restaurants és molt positiva, ja que la majoria han superat les previsions i els menús servits l'any anterior, tot i la crisi.

En aquest sentit cal destacar la fidelitat de molts dels comensals, que acudeixen any rere any a la cita amb la Mostra.

Els organitzadors van destacar que l'èxit de la Mostra es deu, en bona part, a la promoció fora de les terres lleidatanes com per exemple la promoció a l'Illa Diagonal de Barcelona, el passat 14 de novembre, dins de l'acció promocional que l'Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida van dur a terme per segon any al centre comercial.

En aquesta ocasió es van poder degustar algunes de les delicadeses cuinades als restaurants participants.

A més, a Lleida es va promocionar la Mostra amb la presentació que es va fer al pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs a finals d'octubre.

Igual que l'any passat, la Mostra ha comptat, també, amb la col·laboració del Projecte Gustum, productes de proximitat.

Per l'any vinent, els organitzadors es plantegen el repte de donar més prestigi a la Mostra i ampliar el número de restaurants participants.

Durant l'acte d'ahir, el president del Consell Comarcal, Juli Muro, va voler agrair als restaurants per la seva participació en la Mostra Gastronòmica i per la promoció que fan de la cuina garriguenca.

A més, es va fer el sorteig dels deu lots de productes de la comarca entre els comensals de cadascun dels restaurants participants.

Els restaurants que han participat en aquesta 19a edició són:

  1. Restaurant Hostal la Placeta d'Arbeca
  2. Restaurant Erigard de les Borges Blanques
  3. Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques
  4. Restaurant Masia les Garrigues de les Borges Blanques
  5. Restaurant Masia Salat de les Borges Blanques
  6. Restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues
  7. Restaurant El Castell de la Floresta
  8. Restaurant La Garbinada de Granyena de les Garrigues
  9. Restaurant la Manreana de Juneda
  10. Restaurant la Miravall de Juneda
Imatge de l'acte de cloenda (foto: Consell Comarcal)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa