Notícies

  Dimecres, 18 de desembre de 2013

La Granadella recorda el 75è aniversari dels bombardejos al municipi

Els actes es realitzaran en dues jornades que tindran lloc el 21 i 28 de desembre de 2013

Aquest mes de desembre tindrà lloc el 75è aniversari dels bombardejos a la Granadella per part de l'aviació nazi durant la Guerra Civil espanyola.

Amb motiu d'aquesta efemèride, l'Ajuntament del municipi, en col·laboració amb altres entitats, com ara el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, el Centre d'Estudis de les Garrigues o el Consell Comarcal de les Garrigues entre altres, han preparat un programa d'actes amb la finalitat de recordar aquests fets.

El programa comença aquest dissabte, 21 de desembre, a les 17.00 hores, amb la inauguració de l'exposició La Guerra Civil a les Garrigues.

El mateix dissabte, a les 18.00 hores, al Centre Cívic del municipi hi haurà una xerrada-col·loqui presentada per Carlos Gibert, alcalde de la Granadella, i per Jordi Palou-Loberdos, director del Memorial Democràtic, i amb les ponències "Els bombardejos de la Granadella", per Josep Rubió, "El franquisme", per Josep Gelonch i "La trancisió, a càrrec de Josep Pau.

Pel que fa al dissabte 28 de desembre, els actes començaran a les 10.00 hores amb una "recreació dels bombardejos" al municipi, la qual es realitzarà a la Plaça de la Vila i al refugi Molí de la Vila (l'escorxador), que recentment s'ha recuperat.

En aquesta recreació històrica, a la qual també hi participaran com a figurants veïns de la vila, s'hi representarà un hospital de campanya, el lloc de comandament al refugi, etc.

Diumenge dia 29, a les 18.00 hores i també al Centre Cívic municipal, es projectaran dos audiovisuals. D'una banda, "Recreació de la batalla de l'Ebre, Faió" i d'altra banda "La recuperació del refugi", presentats per Miquel Farregut i Josep Mª Navàs, respectivament, acte que serà la cloenda de les jornades.

La plaça de la Granadella, bombardejada (foto: Ajuntament de la Granadella)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa