Notícies

  Dilluns, 11 de febrer de 2019

Detenen un veí d'Igualada com a presumpte autor de robatoris en caixers automàtics de les Garrigues

L'home, que tenia antecedents per fets similars i que també hauria actuar al Segrià i al Pla d'Urgell, es quedava les extraccions de diners dels clients utilitzant la modalitat coneguda com a 'cash trapping'

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Lleida van detenir el passat dimecres un home de 41 anys i veí d'Igualada (a l'Anoia), com a presumpte autor d'un delicte continuat d'estafa.

La detenció és el resultat d'una investigació iniciada el passat mes de juliol, després de tenir coneixement que en diferents sucursals bancàries de poblacions del Pla d'Urgell, el Segrià i les Garrigues s'havien produït vàries estafes amb la modalitat coneguda com a 'cash trapping'.

Aquesta modalitat consisteix a posar una platina metàl·lica al dispensador de diners d'un caixer automàtic a mode de topall. Quan el client fa l'operació per treure els bitllets, aquests no surten del dispensador i es queden enganxats a la platina. Posteriorment, quan el client marxa del caixer, l'estafador treu la platina i es fa amb els diners.

La investigació oberta va permetre identificar el presumpte estafador. Fins a la data, se'l relaciona amb 12 estafes continuades, comeses entre els mesos de juliol i gener en poblacions del Segrià, el Pla d'Urgell i les Garrigues. El passat dimecres va ser localitzat i detingut a Igualada.

El mateix dia es va fer una entrada i perquisició al seu domicili. Durant l'escorcoll, els mossos van localitzar plaques metàl·liques, cola, dissolvents i altres estris per conformar els topalls.

Per evitar ser víctimes d'aquestes estafes, els Mossos d'Esquadra recorden que si veiem qualsevol modificació del caixer, com ara càmeres no habituals, teclats estranys o retenció de targeta o diners, cal trucar al 112 per alertar del fet o al telèfon d'assistència del banc per assegurar-se que es tracta d'una avaria.

La investigació continua oberta i no es descarta que el detingut estigui implicat en altres estafes de la modalitat 'cash trapping'. El detingut, que té nombrosos antecedents per fets similars, va passar ahir a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Igualada.

El detingut utilitzava la tècnica del 'cash trapping'.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa