Notícies

  Dilluns, 11 de febrer de 2019

L'associació La Banqueta replanta una vintena d'arbres al Canal d'Urgell, a la partida de Cantacorbs, al terme municipal de Juneda

Segons l'associació, aquesta era una acció necessària perquè els que hi van plantar el 2015 s'havien mort per herbicides o tales

El passat dissabte, 9 de febrer, l'Associació La Banqueta de Juneda va replantar una vintena d'arbres al voltant del Canal d'Urgell, concretament a la partida de Cantacorbs, terme municipal de Juneda, on l'entitat ja va celebrar la Festa de l'Arbre de l'any 2015.

Segons l'associació, aquesta actuació era necessària, ja que s'hi havien comès diferents incidents (dels quals, se'n desconeix l'autoria) en contra dels arbres, com tales o herbicides. Aquest fet ja el van denunciar a les administracions i al cos d'Agents Rurals el passat maig de 2018, tal com vam informar des d'aquesta emissora.

La Banqueta recorda que, tant en la festa de 2015 com en l'actuació del passat dissabte, ha comptat amb la pertinent autorització de la Comunitat General de Regants i amb el suport de l'Ajuntament de Juneda.

Posteriorment, els voluntaris van anar a la Primera Màquina per recuperar forces amb un esmorzar i per fer tasques d'adequació a l'espai dels antics horts, un espai recentment recuperat i transformat, i on tenen previst fer-hi noves accions en les pròximes setmanes.

 

Els voluntaris que van replantar la zona al terme municipal de Juneda (foto: La Banqueta).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa