Notícies

  Dilluns, 25 de febrer de 2019

Veïns i veïnes voten els candidats de Primàries Borges amb un 76% de participació

Josep Farran, actual edil de la CUP, serà l'alcaldable de la formació si la llista s'acaba formalitzant

La tarda del passat dissabte, 23 de febrer, al Centre Cívic de les Borges Blanques, es va celebrar la jornada de votacions per configurar la llista de candidats i candidates de Primàries Borges per concórrer a les eleccions municipals del maig, uns vots que també es van poder fer per internet entre divendres i el mateix dissabte. Els impulsors de la plataforma política van mostrar-se "molt satisfets" amb la participació assolida, que van qualificar de "tot un èxit". 360 persones s'havien registrat per votar i hi va haver una participació total (entre els vots presencials i telemàtics) del 76%.

Els resultats de les votacions, amb els canvis corresponents per fer una llista paritària, van ser aquests (62 vots telemàtics i 211 presencials):

 1. Josep Farran (160 vots)
 2. Maria Eugènia Porqueres (155 vots)
 3. Salvador Noguera (154 vots)
 4. Montse Casals (117 vots)
 5. Enric Cañero (145 vots)
 6. Marta Urgell (102 vots)
 7. Enric Farran (123 vots)
 8. (dona)
 9. Josep Mònico (104 vots)
 10. (dona)
 11. Jordi Reñé (26 vots)
 12.  
 13.  

L'actual edil de la Candidatura d'Unitat Popular a l'Ajuntament de les Borges Blanques, Josep Farran, ha estat el candidat que més suports ha rebut i que, si finalment s'acaba constituint la llista de cara a les eleccions municipals, serà l'alcaldable de la formació, que també inclou els regidors actuals Salvador Noguera, Montse Casals i Enric Farran, d'Esquerra Republicana de Catalunya. En aquest sentit, en la iniciativa Primàries Borges s'hi han presentat nou candidats i candidates per ser escollits. La formació haurà de completar la llista amb altres persones, ja que l'Ajuntament de les Borges compta amb 13 regidors. 

Segons informen els mateixos impulsors "Primàries Borges és un procés plural on s'hi ha pogut presentar tothom que ha volgut per ser elegit, persones que s'han sotmès a una votació, també oberta i plural, per configurar una llista electoral". Afegeixen que la iniciativa, que s'ha tirat endavant des del CDR i l'ANC de les Borges, ha comptat amb el suport de la CUP i ERC, que s'hi han adherit, però el PDeCAT, indiquen, va rebutjar la proposta de sumar-s'hi.

Primàries Borges, que pretén "fomentar la participació ciutadana en els assumptes públics de manera habitual, real i efectiva" i es "compromet fermament amb construir la República Catalana des de l'Ajuntament", segons indiquen a la seva web. Ara, un cop fetes les votacions, també volen "comptar amb tots els veïns i veïnes per elaborar el programa electoral i per decidir quines línies hem de seguir".

El moment del recompte de vots.

  Pujar

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa