Notícies

  Dijous, 14 de març de 2019

L’Ajuntament de les Borges rep de nou el segell de transparència Infoparticipa

Es torna a reconèixer la qualitat de la comunicació de la gestió pública local amb una puntuació del 90%, quatre punts més que l'any passat, segons l'ens municipal

Ahir dimecres, 13 de març, l'Ajuntament de les Borges va renovar el segell de transparència Infoparticipa 2018 que atorga anualment, des de fa sis anys, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. El guardó és un reconeixement a les bones pràctiques als webs de les administracions públiques locals de Catalunya (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) i que destaca les que millor compleixen amb les seves obligacions de transparència.

L'Ajuntament borgenc és el tercer any consecutiu que és reconegut per la seva transparència i ha obtingut una puntuació del 90%, quatre punts més dels 86,54% que va obtenir l'any passat, tal com vam explicar des d'aquesta emissora. El primer any que el va obtenir va ser el 2017, tal com vam informar.

El guardó el va recollir personalment l'alcalde de les Borges, Enric Mir i la regidora de Participació, transparència i bon govern, Maria Fusté. L'acte d'entrega dels guardons es va fer ahir a la Sala d'Actes del Rectorat de la universitat Autònoma de Barcelona.  

Segons les dades de l'UAB, en aquesta edició, un total 110 administracions han rebut distincions (entre guardons i mencions), 102 de les quals són ajuntaments, hi ha cinc consells comarcals i tres diputacions. Aquesta xifra suposa que només un 10,8% dels ajuntaments dels 947 municipis que hi ha a Catalunya obtenen els segells i el 79% ni tan sols aproven l'avaluació realitzada. El segell avalua 52 indicadors i, per tal d'aconseguir el reconeixement que acredita la ciutadania pot participar i decidir amb garanties, el municipi n'ha d'aprovar un mínim del 75%.

Els alcaldes i alcaldesses de Lleida, entre els quals hi ha les Borges Blanques, premiats amb el segell Infoparticipa (foto: Aj. Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa