Notícies

  Divendres, 15 de març de 2019

Els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals signen un protocol per millorar l'intercanvi d'informació i el suport mutu urgent

Entrarà en vigor el proper dilluns, 18 de març

El Cos de Mossos d'Esquadra (CME) i el Cos d'Agents Rurals (CAR) de la Generalitat de Catalunya han signat aquesta setmana un protocol d'actuació per millorar la comunicació i facilitar l'intercanvi d'informació entre els dos cossos.

Amb aquest protocol es crearà un canal de comunicació directe entre les diferents sales regionals, des d'on es coordinen i es dona suport als efectius que es troben al territori, per agilitzar l'accés a dades d'interès policial i facilitar la tramesa d'informació en casos d'urgència.

D'aquesta manera, a través d'aquest canal, els Agents Rurals podran sol·licitar suport policial quan es trobin en situació de risc en el marc d'alguna actuació. També podran sol·licitar antecedents i requeriments policials de persones o titularitats de vehicles. Igualment, els  Mossos d'Esquadra podran activar el suport dels Agents Rurals en casos de necessitat.

També serà una eina de coordinació i suport mutu en actuacions derivades de les activacions de les diferents fases de plans especials o d'emergència, com NEUCAT, INUNCAT, INFOCAT, PROCICAT o del pla ALFA.

Aquest protocol també contempla la difusió d'una sèrie d'incidents rellevants que el CME ha de comunicar al CAR a través d'aquest canal directe. Entre altres, s'alertarà de fets en què s'hagin utilitzat armes de foc i homicidis on l'autor hagi fugit, atemptats terroristes, incendis rellevants o qualsevol altre incident o delicte greu que tingui transcendència o sigui d'interès general.

Per la seva part, el CAR haurà de comunicar al CME els incidents per caça i pesca furtiva, abocaments il·legals, informació rellevant en relació als incendis forestals, activitats extractives il·legals o qualsevol altra d'interès general.

Per últim, les sales centrals de coordinació d'ambdós cossos tindran la possibilitat, en casos de necessitat, de fer comunicacions globals i simultànies a tots els efectius de Catalunya.

Amb aquest protocol es dona resposta a la disposició addicional sisena de la Llei 4/2003 d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya, que preveu que els agents rurals, quan actuïn com a agents de l'autoritat, en l'exercici de les funcions que els atribueix la Llei que regula aquest Cos, tenen accés a la informació i s'han d'integrar en el sistema de seguretat de Catalunya.

Aquest protocol, signat pel comissari Miquel Esquius, comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, i l'inspector Josep Antoni Mur, Inspector en cap dels Agents Rurals, entrarà en vigor el proper dilluns 18 de març.

Agents dels dos cossos (foto: CME-CAR).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa