Notícies

  Dimecres, 3 d'abril de 2019

Ponent Coopera i el Consell Comarcal de les Garrigues incentiven la creació d’una cooperativa de serveis turístics a les Garrigues

Demà, a partir de les 17 hores, es durà a terme una jornada de formació de la fórmula cooperativa a l’ens comarcal, on s’explicarà l’experiència de la cooperativa turística gironina Gisfera, pionera al país

Una empresa que cobreixi la demanda de diferents serveis turístics a les Garrigues. Aquesta és una de les carències de la comarca que es van detectar en la diagnosi de la cadena de valor de l'oli, un estudi global impulsat des del Consell Comarcal que analitza les potencialitats de la comarca i la manera com explotar-les. D'aquest estudi en van sorgir unes jornades de formació de guies turístics especialitzats en el patrimoni garriguenc en què van participar una vintena d'alumnes i ara, un cop ja s'ha format un grup de persones especialitzades, des del Consell es defensa que el següent pas és crear una empresa que satisfaci la demanda dels diferents agents comarcals. Per aquest motiu, aquest proper dijous 4 d'abril, Ponent Coopera i el Consell organitzen una jornada de formació sobre com fer una cooperativa de serveis turístics.

La jornada, que es farà a l'ens comarcal, començarà a les 17 hores, amb la benvinguda i la introducció de la fórmula cooperativa on els assistents coneixeran els valors i principis cooperatius, i el funcionament i els principals avantatges econòmics, fiscals i laborals de les cooperatives en comparació a la resta de fórmules empresarials. Seguidament, a les 18.45 hores, els participants coneixeran de primera mà l'experiència de la cooperativa turística gironina Gisfera, pionera al país. Finalment, a les 19.15 hores, es farà una dinàmica participativa amb l'objectiu d'exposar com la fórmula cooperativa pot resoldre els dubtes i inquietuds a l'hora d'emprendre un projecte empresarial d'aquest tipus.

La jornada vol incentivar l'inici d'un projecte empresarial cooperatiu que ofereixi serveis de guiatge turístic al territori amb l'objectiu que empreses privades i administracions públiques puguin adquirir els serveis d'aquesta empresa per tal promocionar i difondre el patrimoni en totes les seves vessants (cultural, arquitectònic, paisatgístic, agroalimentari, etcètera). Ponent Coopera també podrà realitzar de forma totalment gratuïta tot l'acompanyament en el procés de constitució d'aquest projecte empresarial.

Una sessió de formació de Ponent Coopera (foto: Ponent Coopera).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa