Notícies

  Dilluns, 15 d'abril de 2019

40 usuaris de Talma de Juneda protesten a Barcelona per exigir millores en els serveis d'atenció a les persones amb discapacitat

En total, divendres al matí, s'hi van reunir més de 6.000 persones de totes les entitats socials de Catalunya

El passat divendres, 12 d'abril, unes 6.000 persones d'arreu de Catalunya van omplir, durant més de dues hores, els carrers del centre de Barcelona amb una manifestació per exigir millores en el finançament dels Centres Especials de Treball i dels serveis d'atenció a les persones amb discapacitat i especials dificultats. Les entitats de Lleida també van estar representades per 300 persones, de les quals 40 eren de l'Associació Talma de Juneda.


Segons els usuaris, "la situació de l'atenció i suport a les persones amb discapacitat i especials dificultats ha arribat al límit i les conseqüències de la manca de finançament públic ja sobrepassen la capacitat de les entitats. Lamentablement, això comporta un impacte directe sobre la qualitat de vida de les persones i les seves famílies, ja que 10.000 llocs de treball i els serveis d'atenció a més de 40.000 persones amb discapacitat i especials dificultats estan greument amenaçats per aquesta injusta situació".

Segons els responsables, "la manifestació del passat divendres no va ser una acció aïllada, continuarem mobilitzant-nos, tan unitàriament a Barcelona com als municipis d'arreu de Catalunya", tal com vam explicar des d'aquesta emissora. L'inici de la protesta va ser a la Delegació del Govern de Barcelona, la marxa va continuar fins a arribar al Departament d'Economia i Hisenda, i finalment es va arribar al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. A cadascun dels punts del recorregut es va exigir respostes concretes i es va lliurar un manifest als representants de les institucions públiques.

 

Diversos usuaris de Talma de Juneda a la manifestació (foto: Talma Juneda).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa