Notícies

  Dimarts, 14 de maig de 2019

Juneda s'avança a la commemoració de la Nit dels Museus amb diverses activitats

El passat divendres, el Complex Cultural, va acollir l'actuació d'alumnes de l'escola de música de les Garrigues, una conferència i visita guiada al museu

El passat divendres, 11 de maig, Juneda es va avançar a la commemoració de la Nit dels Museus, que se celebrarà arreu del territori el 18 de maig.

La nit de divendres va començar amb l'actuació de sis alumnes de l'escola de música de les Garrigues que van interpretar un total de set peces al piano, dues de les quals van ser cantades.

A continuació, Ariadna Nieto Espinet, responsable dels estudis d'arqueofauna del Grup d'investigació Prehistòrica de la UdL, i investigadora del CSIC, va oferir la conferència 'Minferri (Juneda, les Garrigues): gossos i guineus en enterraments de l'edat del bronze: companys salvatges o domèstics per al més enllà?'. Nieto va presentar per al Museu de Juneda una explicació acurada del procés de recerca efectuada sobre l'alimentació d'animal en els jaciments catalans de Minferri i Can Roqueta (Sabadell), a partir de l'anàlisi dels isòtops estables, el resultat del qual ha estat publicat recentment en la prestigiosa revista 'Archeological anb Anthropological Sciences'.

Per finalitzar la nit, els assistents van gaudir d'una visita guiada al Museu.

Juneda celebra la Nit dels Museus al Complex Cultural (foto: Aj. Juneda).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa