Notícies

  Dimecres, 15 de maig de 2019

Organitzen la segona visita de descoberta a les empreses de la pedra per donar a conèixer el sector i les sortides laborals que ofereix

Les ruta, que tindran lloc el dilluns, 20 de maig, inclou empreses del sector a les Garrigues i l’Urgell, amb servei gratuït d’autobús

Arran de la diagnosi del sector de la pedra que s'està duent a terme al Consell Comarcal de les Garrigues, s'ha constatat que, per una banda, hi ha demanda laboral (tant de paletes especialitzats en col·locació/restauració en pedra com professionals de la indústria de la pedra) i, per l'altra, que les empreses tenen dificultats per trobar personal qualificat. Per aquest motiu, el Consell Comarcal ha organitzat visites de descoberta a empreses del sector de la pedra de les Garrigues i de l'Urgell: la primera es va fer el passat 7 de maig i la segona tindrà lloc el proper dilluns, dia 20. La iniciativa també inclou la visita a l'únic Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Pedra Natural que hi ha a Catalunya i també a l'Estat i que s'imparteix a l'Institut de Mollerussa.

L'objectiu és donar a conèixer a joves i persones interessades les sortides laborals al sector de la pedra i la formació relacionada amb aquest àmbit. Les visites són gratuïtes i hi haurà servei de transport a disposició de les persones participants.

Aquesta iniciativa està emmarcada en el projecte innovador i experimental 'La pedra com un recurs territorial generador d'activitat econòmica i ocupació' impulsat pel Consell Comarcal de les Garrigues, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pla d'Urgell així com el del Segrià i l'Urgell.

El projecte compta amb cofinançament del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i es desenvoluparà al llarg d'aquest 2019 i té com a objectiu general generar oportunitats econòmiques innovadores entorn de la pedra, fomentant la creació d'ocupació en l'àmbit territorial de les Garrigues, el Segrià Sec, l'Urgell i el Pla d'Urgell.

La visita de descoberta del 20 de maig

Les visites s'adrecen a persones joves o en situació d'atur amb interès en aprofundir en el món de la pedra i/o que valorin la possibilitat de formar-se en aquest sector davant les sortides laborals existents. El programa previst en la visita del proper dilluns és el següent:

  • 16 hores: recollida dels participants a l'estació d'autobusos de les Borges o Mollerussa o de Tàrrega (en funció de cada comarca).
  • 16.30-17.30 hores: visita de l'empresa Pedra Natural Rubio de les Borges.
  • 17.30-18.30 hores: visita de l'empresa Pedres de Ponent de les Borges.
  • 19-20 hores: visita al Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Pedra Natural de l'Institut Mollerussa.
  • 20.30 hores: trajecte de retorn de les persones participants.

El programa de les 'Visites de descoberta' es pot consultar al blog del Pla Estratègic de les Garrigues. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer mitjançant el formulari online, enviant un correu electrònic a nuria.alamon@raiels.cat o trucant al telèfon 696103559.

L'empresa Pedra Natural Rubio, de les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa