Notícies

  Dimecres, 15 de maig de 2019

Del 18 de maig al 2 de juny, la comarca celebrarà la 3a edició del concurs 'Les Garrigues en flor'

Enguany hi participen tots els pobles menys Arbeca i inclou dues categories: una per als ajuntaments i una altra per a la millor casa

El Consell Comarcal de les Garrigues celebra, del 18 de maig al 2 de juny, el tercer concurs per embellir els pobles 'Les Garrigues en flor', després de l'èxit de les dues primeres edicions. Aquest certamen pretén implicar els garriguencs i garriguenques perquè guarneixin els seus carrers, places i balcons, en una iniciativa que s'inclou dins del pla estratègic comarcal 'Les Garrigues fent camí', amb l'objectiu d'incentivar l'autoestima dels pobles alhora que els visitants poden descobrir la seva bellesa. Millorar la imatge dels pobles de les Garrigues com un element d'atracció per a la població en general i els turistes, i prendre consciència del valor de l'espai públic com un element de qualitat de vida i atractiu turístic, són alguns dels objectius d'aquesta iniciativa.

Com en les passades edicions, hi poden participar tots els ajuntaments, els grups de veïns i veïnes o persones a títol individual, també els establiments i comerços dels pobles que vulguin decorar els balcons, carrers, façanes i entrades amb flors i plantes naturals. Les cases que hi participin tindran un distintiu que les farà més fàcilment identificables pels visitants i el jurat.

Enguany hi participen vint-i-tres dels vint-i-quatre pobles de la comarca (tots menys Arbeca). Com a novetat d'aquesta edició, aquest dissabte, 18 de maig, s'organitza un Instawalk pels carrers guarnits de Cervià de les Garrigues i del Vilosell, en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

El concurs 'Les Garrigues en flor' consta de dues categories: una per a ajuntaments, que han d'ornamentar un espai públic del poble, i l'altra per als veïns dels pobles, amb tres premis d'àmbit comarcal que decidirà el jurat, i un premi a la millor casa, que es decidirà per votació popular a través del Facebook de Turisme les Garrigues.

El jurat encarregat de seleccionar els guanyadors de les dues categories estarà format pel president del Consell Comarcal de les Garrigues, dos tècnics del Consell Comarcal i dos representants vinculats al món de la jardineria.

Per a la concessió dels premis, el jurat valorarà aspectes com l'originalitat i l'impacte visual, la composició i proporció, la qualitat artística i el disseny i l'harmonia dels colors, entre altres. El veredicte del jurat es farà públic durant el mes de juny.

L'ajuntament que resulti guanyador del millor espai públic ornamentat rebrà com a premi una jornada tècnica sobre el paisatge urbà, mentre que els premis per als veïns consistiran en lots de productes de les Garrigues.

Paral·lelament es farà un concurs d'Instagram on les temàtiques seran pobles embellits, flors i paisatge de les Garrigues, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues. L'etiqueta per identificar les fotografies serà #LesGarriguesEnFlor2019.

Puiggròs va rebre un dels premis als ajuntaments en l'edició passada (foto: CCG).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa