Notícies

  Dimecres, 29 de maig de 2019

Les Borges i Vila-sana creen una campanya turística per a promocionar la Ruta de l'Oli i de l'Aigua

La nova oferta turística, que entrarà en funcionament a l'estiu, inclou una visita a l'Espai Macià, a Cal Gineret, a una cabana de volta, a Cal Sinen i a l'Estany d'Ivars

L'Ajuntament de les Borges Blanques i de Vila-sana preparen una nova ruta turística de cap de setmana, dirigida al públic familiar, per tal de promocionar i potenciar el patrimoni de les dues localitats. 

La nova oferta turística, que entrarà en funcionament a l'estiu, pretén promocionar les dues poblacions donant a conèixer la Ruta de l'Oli, puntal de l'economia borgenca, i la Ruta de l'aigua, principal actiu de Vila-sana, al Pla d'Urgell, amb l'Estany d'Ivars.

Segons ha explicat el gerent d'Urbanisme de les Borges, Albert Quintillà, "actualment, la capital de les Garrigues disposa d'un patrimoni arquitectònic, històric i cultural molt ric, però també molt desconegut i que cal donar a conèixer, unes necessitats que també requereix Vila-sana. Amb aquesta campanya turística, amb la qual treballa una empresa especialitzada, es vol oferir un producte mixt de qualitat, realitzant una acció conjunta que potenciï l'economia local de les dues localitats".

Les persones interessades a participar en la ruta podran gestionar la seva inscripció a través de l'Oficina de Turisme durant les pròximes setmanes. El primer dia, acompanyats de guies especialitzats, podran visitar el Centre Històric de les Borges, passejar pel Terrall, visitar l'Espai Macià i Cal Gineret, conèixer com és una cabana de volta, assaborir la gastronomia pròpia de les Garrigues i comprar oli d'oliva verge extra. A continuació, la ruta continuarà amb la visita a Cal Sinen, el Centre d'Interpretació de l'Estany, i una caminada per l'entorn d'aquest l'espai natural de gran valor, recuperat fa tan sols una dècada.

L'acte de presentació oficial de la nova Ruta de l'Oli i de l'Aigua tindrà lloc durant les pròximes setmanes al Palau Robert de Barcelona, coincidint amb la presentació de la nova carta d'olis de les Borges a càrrec dels xefs de prestigi del restaurant Cocina Hermanos Torres.

Visita turística a una cabana de volta de les Borges (foto: Aj. Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa