Notícies

  Dimecres, 12 de juny de 2019

Aquest dissabte, 10 pobles de la comarca acolliran la primera edició de la Garrigues Bike Ultramarató

El recorregut, amb més de 120 quilòmetres i uns 2.300 metres de desnivell, passarà per camins i corriols entre camps d'oliveres i cabanes de pedra seca

El passat dijous, 6 de juny, la Diputació de Lleida va acollir la presentació de la primera edició del Garrigues Bike Ultramarató, que se celebrarà a Castelldans el dia 15 de juny. A la presentació hi van participar el vicepresident cinquè en funcions de la Diputació, Enric Mir, l'alcalde en funcions de Castelldans, Conrad Llovera, l'alcalde en funcions de Granyena de les Garrigues, Sisco Esquerda, l'alcalde en funcions de Bovera, Òscar Acero, el director de cursa, Eduard Abella, i el president del Club Esportiu Castelldans, Miguel Gómez.

La cursa -en la qual s'esperen uns 150 inscrits i tindrà un regal d'una garrafa de cinc litres d'oli de les cooperatives per cada participant- sortirà des de Castelldans i recorrerà deu municipis de la comarca: l'Albagés, Juncosa, els Torms, Bellaguarda, Bovera, la Granadella, el Soleràs, Granyena de les Garrigues, el Cogul i Castelldans. El recorregut de la cursa està dissenyat per camins i corriols entre camps d'oliveres i cabanes de pedra seca, acumulant més de 120 quilòmetres i uns 2.300 metres de desnivell.

Durant la presentació, Enric Mir va destacar "la rellevància que suposa organitzar un esdeveniment esportiu d'aquest tipus, que té una incidència directa en deu municipis de la comarca de les Garrigues pel que pot suposar per a cadascun". En aquest sentit, Conrad Llovera va ressaltar que "a part de tractar-se d'una cursa esportiva, també s'hi promocionen aspectes culturals, com el patrimoni o la pedra seca, entre d'altres, la qual cosa permet visualitzar la riquesa del territori".

Eduard Abella va explicar que "es tracta d'una cursa que tècnicament no tindrà uns desnivells molt pronunciats però és una 'trencacames'. Això farà que vagi molt ràpida i que els primers classificats puguin fer-la en menys de sis hores. Per tot plegat, l'ha qualificada de dura i exigent".

Finalment, Miguel Gómez va explicar que "el recorregut passarà pel mig dels pobles, una circumstància que serà aprofitada per fer activitats en cada municipi". També va fer esment al fet que "estem convençuts que la cursa -de caràcter itinerant perquè començarà i acabarà en pobles diferents cada any- servirà per recuperar camins". D'altra banda va anunciar que, de cara a la pròxima edició, es crearà la distància marató per als participants que no vulguin fer un recorregut tan llarg i exigent.

Els participants tindran tres punts d'avituallament líquid a Juncosa, a 560 metres d'altitud i després de 35 quilòmetres de recorregut, la de Bellaguarda, al quilometre 58,5 i a 628 metres d'altitud, el més alt del recorregut, i el tercer al quilòmetres 105,6 a Granyena de les Garrigues, a 353 metres d'altitud. El punt d'avituallament sòlid serà al quilòmetre 72,3 quan els corredors passin per Bovera, a 299 metres d'altitud. L'organització preveu comptar amb uns 300 participants.

Aquest divendres, 14 de juny, entre les 19 i les 21 hores es podran recollir els dorsals, així com el mateix dia de la cursa entre les 7 i les 7.30 hores. La sortida es donarà a les 8 hores i està previst que el lliurament de premis es faci a les 18 hores. Una hora més tard es farà el tancament de cursa.

En paral·lel a la cursa, hi haurà un itinerari preparat per poder anar combinant activitats i seguiment de cursa. En aquest sentit, s'oferiran entrades a museus, activitats infantils, tast d'olis de les Garrigues DOP, o accés a les piscines municipals. Juntament amb la bossa del corredor, es facilitarà una guia pels acompanyants amb horaris i el programa previst.

Els organitzadors de la cursa amb el vicepresident cinquè en funcions de la Diputació, Enric Mir (foto: Diputació de Lleida).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa