Notícies

  Dijous, 13 de juny de 2019

Les Borges acull una jornada per definir estratègies per internacionalitzar l’oli d’oliva verge extra

ha estat organitzada per Interempresas Media i l'Associació Espanyola de Mestres i Operaris de Molins, amb la col·laboració de GlobalLleida i el Clúster de l'Oli de Catalunya

El Centre d'Empreses Innovadores de les Borges ha acollit avui al matí la setena edició de les Trobades de Mestres i Operaris d'Almàsseres que s'organitzen arreu de l'Estat. Durant la jornada, que s'ha celebrat per primer cop a Catalunya, diversos especialistes del sector han explicat als assistents com definir estratègies de producció basades en la qualitat i com optimitzar els equips d'extracció específics per a petits productors d'oli d'oliva verge extra. La jornada ha estat organitzada per Interempresas Media i l'Associació Espanyola de Mestres i Operaris de Molins, amb la col·laboració de GlobalLleida i el Clúster de l'Oli de Catalunya.

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha inaugurat la trobada i ha destacat la necessitat de debatre al voltant del món de l'oli. Mir també ha posat sobre la taula la qüestió de la innovació, explicant que "és transcendent per guanyar la confiança dels consumidors i per agafar una quota de mercat més àmplia".

Per la seva banda, el director de la Àrea Agroalimentària d'Interempresas Media, David Pozo, ha exposat que la trobada es dirigeix especialment a petites i mitjanes empreses productores d'oli d'oliva verge extra que se centren en la qualitat més enllà de la quantitat, produccions molt selectes que cal atendre de manera molt especial i que se sustenten sobre els pilars de la tradició, la innovació i la qualitat.

Al seu torn, el consultor tècnic d'Olivicultura Miguel Abad, ha explicat que "el consum d'oli d'oliva verge extra ha disminuït al voltant d'un 20% en els últims anys", una dada, ha indicat, "que demostra que cal canviar les estratègies per posicionar-se dins d'un mercat cada cop més globalitzat i potenciar els valors de la petita i mitjana empresa com són l'honestedat i la transparència". A més, al llarg del matí, el tècnic de l'empresa FOSS Iberia Antonio Roldán ha donat a conèixer una nova tecnologia per millorar la qualitat de l'oli d'oliva verge extra i la seva productivitat.

La jornada ha finalitzat amb una taula rodona en la qual productors de reconegut prestigi han explicat estratègies i reptes per a captar a consumidors d'olis d'oliva gourmet i que ha servit perquè assitents com Montserrat Martínez, del molí d'oli Simbionatur de Sarroca de Lleida, hagin compartit idees i creat sinergies per "aprendre a buscar l'excel·lència del producte a partir de l'experiència d'altres especialistes".

La jornada s'ha dut a terme al CEI de les Borges (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa