Notícies

  Dijous, 27 de juny de 2019

Les Obagues de Juneda acullen un curs de formació per encarar la creació i gestió d'un obrador compartit

El curs, organitzat per Ponent Coopera, és totalment gratuït i es realitzarà el 28, 29 i 30 de juny

Ponent Coopera ha impulsat un curs de formació per encarar la creació i gestió d'un obrador compartit, que es farà demà, dissabte i diumenge a la Granja-Escola Les Obagues de Juneda.

El curs, que és totalment gratuït, tindrà una durada de 21 hores (7 hores al dia), i ja té les 30 places oferides exhaurides. El curs té l'objectiu d'afavorir la creació d'obradors compartits, eines de dinamització socioeconòmica del territori i dotar a les participants dels coneixements teòrics i pràctics necessaris per impulsar des de l'economia social i solidària d'obradors compartits que siguin viables econòmicament i socialment, entre altres objectius.

Pel que fa a la temàtica, el primer dia i part del segon, en el bloc de viabilitat tècnica, s'aprendran els conceptes i potencialitats dels obradors col·lectius, el seu marc normatiu i tots els aspectes de seguretat alimentària que cal tenir en compte. La resta del segon dia i el tercer dia, en el bloc de viabilitat socioeconòmica, s'entrarà en la resta de facetes necessàries per poder tirar endavant un projecte d'aquesta mena: la definició del nostre obrador col·lectiu, com el farem viable i sostenible econòmica, social i mediambientalment, i sota quina forma jurídica i organitzativa el tirarem endavant i en gestionarem el dia a dia. En aquest últim apartat es veuran les potencialitats del cooperativisme com a forma jurídica per la gestió d'aquests obradors i també per als projectes que vegin en els obradors compartits una oportunitat de consolidació, creixement, diversificació o evolució.

El curs sorgeix al País Valencià de la mà de la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià, després d'una intensa recerca i la publicació d'un manual sobre el tema. I per primera vegada, es realitzarà a Catalunya amb els mateixos formadors i el mateix contingut.

El curs està organitzat per Ponent Coopera (foto: Ponent Coopera).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa