Notícies

  Dijous, 11 de juliol de 2019

El Consell Comarcal de les Garrigues va iniciar, el passat mes de juny, una campanya per la prevenció de residus i la millora de la recollida selectiva a tota la comarca

Han instal·lat punts informatius a tots els pobles de la comarca i han proporcionat als assistents una bossa reutilitzable per domicili

El passat 25 de juny, el Consell Comarcal de les Garrigues va posar en marxa una campanya per la prevenció de residus i la millora de la recollida selectiva a tota la comarca.

Actualment, a les Garrigues es produeix 365 quilos de residus anuals per càpita (1kg/hab/dia) i només se'n fa la recollida selectiva d'un 31,80%, uns resultats molt allunyats dels objectius europeus per a l'any 2020, els quals estan establerts en un mínim del 50% en la recollida selectiva neta.

A més, per l'any 2020 cal assolir una reducció del 10% en la generació de residus anuals per càpita respecte a l'any 2010, any en el qual la comarca generava 390 quilos de residus anuals per càpita i actualment s'ha reduït en un 6,3%. Per complir aquests objectius, des del Consell Comarcal de les Garrigues i en col·laboració amb l'Agència de Residus de Catalunya han fet una aposta per implicar a la ciutadania en la prevenció de residus i la millora de la recollida selectiva.

D'aquesta manera, des del passat mes de juny, han establert punts informatius a tots els pobles de la comarca i han proporcionat una bossa reutilitzable per domicili. Encara queden alguns pobles de la comarca per instal·lar-nos, i els dies i llocs són els següents:

  • Albi: dijous, 11 de juliol, al matí a la Plaça Homenatge a la Bellesa.
  • Vinaixa: dijous, 11 de juliol, al matí a la Plaça dels Arbres.
  • Arbeca: divendres, 12 de juliol, al matí a l'Avinguda dels Portals i a la tarda a les piscines.
  • Albagés: dissabte, 13 de juliol, al matí al Passeig Garrigues.

A més d'això, a partir del 15 de juliol, els comerços dels 24 municipis de la comarca que s'hagin adherit a la campanya estaran degudament identificats al portal del seu establiment. A més, qui hi compri amb la bossa entregada durant la campanya participarà en un sorteig d'obsequis relacionats amb la prevenció de residus.

Per a més informació, cliqueu a l'enllaç.

       
       
       
       
       
       
La campanya es va iniciar el passat 25 de juny (foto: Consell Comarcal de les Garrigues).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa