Notícies

  Dimecres, 17 de juliol de 2019

L'església de Bellaguarda acull un nou concert de la vuitena edició del Garrigues Guitar Festival amb el Duo Contrastes

Organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca, el certamen acollirà prop d'una vintena de concerts fins el 24 d'agost

El passat dissabte, 13 de juliol, a les 20 hores, el Duo Contrastes, format per Sergio Montalve (contratenor) i Francesco De Grazia (guitarra clàssica), van oferir un concert a l'església de Sant Antoni Abat de Bellaguarda en el marc del 8è Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues i amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca.

Enguany, el festival té lloc des del 29 de juny i fins el 24 d'agost, dos mesos intensos d'activitats on la guitarra torna a ser la protagonista, convidant en el seu cartell a altres instruments de corda, de vent, percussions i la companyia de la veu cantada. 

Aquest mes de juliol visiten diferents indrets de la comarca com Vinaixa, la Granadella o Torrebesses, diferents artistes que uneixen tradició i modernitat musical per oferir repertoris especials i únics en cada actuació.

Aquest esdeveniment es duu a terme en homenatge al mestre guitarrista i musico?leg garriguenc Emili Pujol (la Granadella, 1886 - Barcelona, 1980), figura representativa internacional de l'instrument de la guitarra al segle XX. El festival vol apropar les me?s altes manifestacions de la mu?sica per a cordes polsades i impulsar la mu?sica culta com a expressio? cultural a tots els racons de la seva terra natal.

Com a novetat d'enguany, des del Consell Comarcal de les Garrigues es vol reivindicar internacionalment aquest mestre universal complementant el Simpòsium Emili Pujol, que es realitza des del 2012, amb dues iniciatives, un curs i un concurs, que ampliaran el coneixement de l'il·lustre guitarrista.

El concert es va fer a l'església de Bellaguarda (foto: com360º).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa