Notícies

  Dilluns, 22 de juliol de 2019

Vinaixa acull un nou concert del Garrigues Guitar Festival amb el grup Belstrings Duo

Enguany, el festival té lloc des del 29 de juny fins al 24 d'agost, dos mesos intensos d'activitats on la guitarra torna a ser la protagonista amb altres instruments de corda, de vent, percussions i la veu cantada

 

El passat dissabte, 20 de juliol, Belstrings Duo, format per Mariel Mancilla al violí i Ignacio Barra a la guitarra clàssica, van oferir un concert a l'església de Sant Joan Baptista de Vinaixa en el marc del vuitè Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues i amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca.

El duo, que trenca les barreres entre diferents gèneres musicals com el pop o rock passant per bandes sonores de pel·lícules, va presentar el seu últim treball discogràfic 'Te amaré', dedicat a la figura de l'amor en les seves diferents facetes.

Enguany, el festival té lloc des del 29 de juny fins al 24 d'agost, dos mesos intensos d'activitats on la guitarra torna a ser la protagonista, convidant en el seu cartell a altres instruments de corda, de vent, percussions i la sempre bona companyia de la veu cantada. Tot en diferents indrets patrimonials de la comarca que s'afegiran amb experiències culturals i gastronòmiques, recolzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs i sota el paraigua de gran part dels ajuntaments de la comarca.

Aquest mes de juliol visiten diferents indrets de les Garrigues com Vinaixa, la Granadella o Torrebesses, diferents artistes que uneixen tradició i modernitat musical per oferir repertoris especials i únics en cada actuació.

Com a novetat d'enguany, des del Consell Comarcal de les Garrigues es vol reivindicar internacionalment aquest mestre universal complementant el Simpòsium Emili Pujol, que es realitza des del 2012, amb dues iniciatives, un curs i un concurs, que ampliaran el coneixement de l'il·lustre guitarrista.

El Campus Emili Pujol - Guitar Clinic és un innovador curs de recerca en l'equilibri cos i ment combinat amb l'estudi tècnic de guitarra clàssica sota la filosofia pedagògica del mestre Pujol, i que també inclourà un concurs, el Certamen Internacional de Guitarra Emili Pujol, amb el propòsit de donar a conèixer la seva obra compositiva, la qual gran part va ser creada al Mas Janet, la seva masia pairal ubicada entre la Granadella i Torrebesses.

Aquestes iniciatives formen el concepte Univers Emili Pujol, que pretén donar visibilitat i ressò internacional al gran guitarrista garriguenc. Tota la informació relativa a les activitats que es desenvoluparan al voltant de la figura d'Emili Pujol està detallada en la pàgina web emilipujol.cat.

 

Concert del festival que es va fer a Vinaixa (foto: com360).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa