Notícies

  Dimarts, 23 de juliol de 2019

Les Borges participa en una reunió amb la consellera de Cultura de la Generalitat per potenciar la Xarxa de Barris Antics

La trobada tenia l'objectiu de donar a conèixer la dinamització comercial i turística dels 30 municipis catalans que integren la xarxa

El dimecres passat, 17 de juliol, una quinzena d'alcaldes, regidors i tècnics d'alguns dels municipis que han participat en la campanya de dinamització comercial i turística 'Compra i guanya' 2019, on també s'inclou les Borges Blanques, es van reunir amb la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga Vives. La trobada tenia l'objectiu de donar a conèixer la dinamització comercial i turística que duen a terme els 30 municipis que integren actualment la Xarxa de Barris Antics de Catalunya a través de la campanya 'Compra i guanya'.

Els representants de les Borges Blanques, Juneda, Lleida, Balaguer, Tremp, Manresa, el Vendrell, Falset i Santa Coloma de Queralt van ser rebuts a la seu de la conselleria a Barcelona on també hi va assistir la Directora General de creació, acció territorial i Biblioteques, Àngels Ponsa Poca. En el transcurs de la reunió van començar a explorar vies de col·laboració amb el seu departament, especialment arran de l'edició del desè aniversari de la campanya prevista per al 2020.

Igualment, es van tractar altres temes com el suport a la consolidació de la campanya i a la seva extensió a altres municipis d'arreu. Per la seva part, la consellera va destacar el valor d'aquesta acció conjunta, que té per objectiu dinamitzar el comerç de proximitat, donar projecció al patrimoni cultural i paisatgístic i al turisme dels 30 municipis organitzadors. A més, també va posar de manifest l'important paper que hi té el treball cooperatiu entre sector públic local i el sector socioecoòmic dels diferents municipis.

També va mostrar-se molt disposada a treballar conjuntament amb la Xarxa de Barris Antics des del Departament de Cultura, i totes dues parts es van emplaçar a seguir aprofundint en aquesta col·laboració a partir del setembre, en noves reunions que permetin concretar aquestes actuacions. Finalment, la consellera Vilallonga va exposar que ja coneixia de primera mà la campanya, ja en una compra a Llagostera, el seu municipi, l'any 2014 va resultar guanyadora d'un dels premis.

Reunió dels representants de la Xarxa de Barris Antics amb la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga (foto: Aj. Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa