Notícies

  Dilluns, 29 de juliol de 2019

Obert el període d'inscripció a les penyes de Festa Major de les Borges

Enguany, totes les penyes hauran d'acceptar el manifest contra les violències sexistes impulsat per la Comissió de Festes i la Regidoria de Joventut de l'ens municipal

 Aquest dilluns, 29 de juliol, l'Ajuntament de les Borges Blanques ha publicat les bases per a la creació de penyes de la Festa Major 2019, prevista entre el 30 d'agost i el 3 de setembre. Per primera vegada, aquestes incorporen la necessària acceptació del manifest contra les violències sexistes impulsat per la Comissió de Festes i la Regidoria de Joventut de l'ens municipal. 

D'aquesta manera, aquelles persones que desitgin crear una penya hauran de fer la corresponent inscripció, abans del 16 d'agost, on hi ha de constar el nom de la penya, un nom de la persona responsable amb la seva adreça i telèfon i la fotocòpia dels DNI de totes les persones que participen a la penya, que han de ser majors d'edat. A més també hauran d'omplir el compliment de les normes i condicions de respecte als veïns, als accessos a les cases pròximes i als horaris establerts, al reciclatge dels materials utilitzats i la neteja de la seva caseta, la preservació de l'ordre intern, a la prohibició de la venta de begudes a terceres persones, i al subministrament de begudes alcohòliques a menors, i al consum i al tràfic de drogues, entre altres mesures habituals. Enguany, com a novetat, també hauran d'acceptar i complir els tres punts que demanen preservar les Borges lliures de sexisme.

En aquest sentit, es comprometen a fer visibles les violències sexistes i sexuals, conscienciar de la corresponsabilitat a l'hora de rebutjar, actuar i denunciar qualsevol manifestació masclista i promoure unes festes lliures per a tothom. Per tant, hauran de denunciar qualsevol agressió sexista que pateixin o que testimoniïn al personal de seguretat i de l'organització, i acceptar que l'organització, davant un episodi de violència sexista, es reserva el dret de cessar momentàniament l'activitat festiva per denunciar l'episodi públicament i activar, si s'escau, el protocol d'actuació d'acord amb les recomanacions del Departament d'Interior de la Generalitat.

Bases de la Cursa de Barques al Terrall 2019

Igualment, aquest dilluns també s'han fet públiques les bases per a la cursa de barques al Terrall 2019, que mantenen les normes habituals sobre la necessitat d'inscriure's abans de les 14 hores del dia 16 d'agost, d'haver complert 14 anys, l'obligatorietat de saber nadar i portar calçat d'aigua i un salvavides a bord, sistema de navegació manual, un màxim de 6 persones i un mínim de 3 dins de l'embarcació, la llargada i els materials establerts, entre altres normes.

La zona de les penyes a la Festa Major de les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa