Notícies

  Dimarts, 30 de juliol de 2019

Borges per la República dona suport al posicionament del Consell Comarcal de demanar la retirada del projecte de la Nova Tracjusa

La formació, amb sis edils a l'Ajuntament de les Borges, ha indicat, a més, que es posa a disposició tant del Consell com del govern de l'Ajuntament de les Borges "per col·laborar en benefici del bé comú"

El grup municipal Borges per la República-Som Primàries, que compta amb sis regidors i regidores a l'Ajuntament de la capital de les Garrigues, mostra el seu "absolut suport" al posicionament del govern del Consell Comarcal de les Garrigues i del Consell d'Alcaldes de rebuig al projecte de Nova Tracjusa per incinerar residus.

Des de la formació asseguren que comparteixen "la preocupació per la qualitat de l'aire que respirem a tota la zona de les Borges Blanques, Juneda, Puiggròs, Castelldans, Arbeca o Torregrossa, una zona que ja presenta actualment indicadors alarmants". Afegeixen que "els registres de l'estació de mesurament ambiental de la Generalitat a Juneda són moltes vegades els més elevats o entre els més elevats de Catalunya, tant o més que algunes estacions de Barcelona i l'àrea metropolitana. La presència d'indústries emissores en un espai reduït i la situació orogràfica, propensa als anticiclons, afavoreixen la situació. Davant d'això, afegir més emissions contaminants, inclús dioxines i furans, és un perill evident per a la salut i la qualitat del medi, pels quals ha de prevaldre el principi de precaució".

Per tot això, des de Borges per la República-Som Primàries  se suma a la petició al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i als promotors de la planta que retirin el projecte. Des del partit indiquen que "compartim amb el Consell Comarcal, també, el principi establert de fa anys amb un gran consens social i polític de no fer de la comarca un lloc d'arribada de residus de fora". A més, demanen als promotors "que no juguin a confondre termes, ja que aquest no és un debat sobre agricultura o ramaderia, àmbits dels quals ni la plataforma ni cap dels altres agents que s'oposen al projecte ha fet mai esment, sinó sobre salut, contaminació i gestió de residus".

Des de Borges per la República-Som Primàries afirmen que "hem participat i continuarem participant d'aquelles iniciatives que busquin garantir la salut de tothom" i la formació es posa a disposició tant del Consell Comarcal com del govern de l'Ajuntament de les Borges Blanques "per col·laborar en benefici del bé comú", segons han indicat en una nota de premsa. En aquest sentit, afegeixen que "estan treballant per consensuar amb l'equip de govern i com Ajuntament de les Borges Blanques, el document d'al·legacions al projecte de la incineradora".

Els regidors i regidores de Borges per la República en un ple de l'Ajuntament.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa