Notícies

  Dilluns, 5 d'agost de 2019

Veïns, pagesos i alcaldes dels pobles afectats per l'incendi forestal de la Ribera d'Ebre tornen a tallar la C-12 a Flix per demanar més ajudes

Reclamen ajudes directes per recuperar els cultius, un pla de xoc ràpid i anuncien una marxa lenta fins a la Conselleria d'Agricultura el proper 14 d'agost

Tal com ja informàvem des d'aquesta emissora, ahir diumenge, 5 d'agost, pagesos afectats per l'incendi forestal de finals del juny passat a la Ribera d'Ebre (i que també va afectar les Garrigues i el Segrià) van tornar a protestar tallant el trànsit a la C-12 a Flix per demanar més ajudes que les que va proposar el Govern, com ja van fer també una setmana abans.

El tall, que s'ha efectuat a la tarda de manera intermitent, ha congregat unes cent persones, entre les quals, a més de pagesos i veïns, hi havia alcaldes dels pobles afectats i representants sindicals, com Pere Roqué, president d'Asaja i portaveu dels agricultors afectats per l'incendi.

Des dels sindicats reclamen més ajudes directes pels pagesos afectats pel foc "i no crèdits tous" com es va proposar des del Govern, amb l'objectiu de recuperar els cultius cremats. A més, demanen "un pla de xoc ràpid" i han anunciat també una marxa lenta el proper 14 d'agost per l'autopista A-2 fins a Barcelona, a la seu de la conselleria d'Agricultura. Dimecres, en una nova assemblea, decidiran si mantenen també els talls de carretera com els que ja han efectuat dos diumenges.

 

El tall de la C-12 (foto: Crida Flixanca).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa