Notícies

  Dilluns, 5 d'agost de 2019

El Garrigues Guitar Festival visita Granyena de les Garrigues i la Pobla de Cérvoles

Amb els concerts de Mireia Tarragó (soprano) i Bernardo Rambeaud (guitarra clàssica) i amb el guitarrista Ferran Talarn, respectivament

El passat divendres, 2 d'agost, a les 20.00 hores, va tenir lloc el concert 'Cançons de maig. D'amor i de neguits', a càrrec de Mireia Tarragó (soprano) i Bernardo Rambeaud (guitarra clàssica) a l'església de Sant Miquel de Granyena de les Garrigues, emmarcat en el 8è Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues i la col·laboració dels ajuntaments de la comarca.

Tarragó i Rambeaud van oferir una selecció de composicions de Fauré, Toldrà i Seiber, juntament amb algunes cançons tradicionals catalanes harmonitzades per García-Morante. El concert recordavala frescor del verd i la primavera, l'evocació de les muntanyes, els rius i les flors, el cant dels ocells i les antigues cançons tradicionals entrellaçades amb la lírica amorosa. Un viatge musical travessant els Pirineus, enmig de trobades i comiats, d'amors i de neguits.

El Garrigues Guitar Festival va continuar la seva programació l'endemà dissabte, a les 20.00 hores, amb el guitarrista Ferran Talarn que va oferir el concert 'La guitarra del segle XX, el ressorgir, al celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles.

Garrigues Guitar Festival

Enguany el festival té lloc des del 29 de juny i fins al 24 d'agost, dos mesos d'activitats en què la guitarra torna a ser la protagonista, convidant en el seu cartell a altres instruments de corda, de vent, percussions i la sempre bona companyia de la veu cantada. Tot en diferents indrets patrimonials de la comarca que s'afegiran amb experiències culturals i gastronòmiques, recolzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs i sota el paraigua de gran part dels ajuntaments de la comarca.

Durant el mes d'agost el festival visitarà diferents indrets de les Garrigues com la Floresta, l'Espluga Calba, Juneda o Arbeca, amb artistes que uneixen tradició i modernitat musical per oferir repertoris especials i únics en cada actuació. 

El concert a l'església de Granyena de les Garrigues (foto: CCG).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa