Notícies

  Dimecres, 7 d'agost de 2019

L'Espai Macià de les Borges acollirà demà la presentació de la Confraria de l'oliva arbequina catalana

A més d'aquest acte, l'entitat preveu realitzar més presentacions i diverses activitats a diversos pobles

Demà dijous, 8 d'agost, a les 20 hores, l'Espai Macià de les Borges acollirà la presentació de la Confraria de l'Oliva Arbequina Catalana. A l'acte, en què intervindrà l'impulsor de la Confraria, Ramon Gassió, a més d'altres representants del cultiu de l'olivera arbequina i del seu oli, es tractaran diversos temes tant d'història de les oliveres arbequines com més actuals, com els tipus de conreu o les virtuts gastronòmiques i per a la salut de l'oli d'olives arbequines.

En la presentació també hi haurà una mostra de diversos olis d'oliva i de diferents productes elaborats a partir d'aquest, ja sigui per a l'àmbit gastronòmic o de cosmètica, i també s'ferirà un tast d'olis als assistents. L'acte clourà amb un refrigeri amb cava del Celler Clos Pons de l'Albagés, amb la col·laboració de l'Associació Tastavins de Juneda.

A més d'aquesta presentació a la capital de les Garrigues i de les que ja s'ha dut a terme, com a Juneda, la Confraria preveu fer més actes per donar a conèixer la seva activitat a Cervià, Castelldans, la Selva del Camp i l'Albagés i també realitzarà activitats de maridatge i tradicionals en diversos restaurants.

Per últim, a primers de desembre la Confraria pretén organitzar 'el Primer Capítol', en què es combinaran actes lúdics, culturals i festius amb demostracions gastronòmiques conjuntament amb diferents confraries procedents de diversos indrets. També s'atorgaran els títols de Confrare d'Honor a una sèrie de personalitats de tots els àmbits, preferentment culturals, que per la seva tasca en defensa de l'oli d'oliva hagin tingut una trajectòria destacada.

Ramon Gassió, en la presentació a Juneda (foto: Confraria).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa