Notícies

  Dijous, 8 d'agost de 2019

La Granadella inaugurarà demà el nou passeig escultòric al mirador de les Terres de l’Ebre sorgit de la iniciativa Oliverart 2019

Inclourà les obres 'Punts suspensius...', de Segi Quiñonero i 'Connexions', de Cristian Gil

Demà divendres, 9 d'agost, a les 20 hores, l'Ajuntament de la Granadella inaugurarà el nou passeig escultòric a l'aire lliure al mirador de les Terres de l'Ebre (Coll de Bovera), que forma part del projecte del Centre de de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) Oliverart 2019.

El novembre de 2018 el CCOC va obrir la convocatòria Oliverart 2019 per a la presentació projectes amb la finalitat d'incentivar la creació artística contemporània i explorar el diàleg entre art i natura. La convocatòria, oberta a qualsevol disciplina, establia la temàtica enfocada en incidir en conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge, o la sostenibilitat del territori. El lloc d'exposició permanent a l'aire lliure seria consensuat entre organització i artista en l'entorn del passeig del mirador de les Terres de l'Ebre del municipi.

Es van presentar set obres, van arribar propostes tant de Catalunya com de l'Estat espanyol, i se'n van seleccionar dues: les dels artistes de Land Art, Sergi Quiñonero i Cristian Gil.

L'obra seleccionada de Sergi Quiñonero, en pedra, porta per títol 'Punts suspensius...', que segons l'artista "gira al voltant d'un interrogant, un qüestionament del moment històric en el que estem immersos sobre com ens estem relacionant amb la Terra i com l'estem tractant i la forma en què obtenim d'ella els recursos que necessitem per sobreviure". Quiñonero, nascut a Barcelona, és artista visual, poeta i performer. Llicenciat en Psicologia i Educador social, actualment resideix a la Pobla de Massaluca (Terra Alta).

L'obra de Cristian Gil, en fusta, porta per títol 'Connexions'. Segons l'autor, l'obra "permet reflexionar i entendre que l'univers i nosaltres estem íntimament interconnectats,  ja que les oliveres, el nostre cos i la vida estan formats per compostos de carboni, tots som natura". Cristian Gil, nascut a València, és Graduat en Belles Arts i Màster en producció artística i actualment exerceix de professor a la Universitat Politècnica de València.

La inauguració de les dues obres comptarà també amb una performance de l'artista Sergi Quiñonero i una degustació de productes de proximitat a càrrec del CCOC.

El CCOC posa en marxa així un projecte singular amb l'ambició de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d'art i natura de referència a Catalunya i en especial a les Terres de Ponent.

El mirador de les Terres de l'Ebre, al coll de Bovera (foto: Aj. Granadella).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa