Notícies

  Dijous, 8 d'agost de 2019

El 19 d'agost, el projecte de carril bici de les Borges, que unirà els centres educatius, entrarà en exposició pública per fer-hi al·legacions

Després d'aquest període de 30 dies, el projecte, que va ser el més votat als pressupostos participatius, es licitarà i es preveu que s'executi aquest mateix any

El projecte de l'Ajuntament de les Borges per a construir un carril bici que unirà els centres educatius de la capital de les Garrigues és a punt d'entrar en exposició pública. Es tracta de la proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius el projecte de la qual es va licitar a una empresa lleidatana el passat febrer per un import de de 2.277,47 euros (IVA no inclòs).

Segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Maria Fusté, la setmana vinent s'informarà de tots els detalls concrets del projecte, valorat en uns 50.000 euros, als regidors de l'oposició i, tot seguit, el dia 19 d'agost, està previst que entri en exposició pública per a poder-hi fer al·legacions i millores durant 30 dies, abans de licitar-lo per a ser executat aquest mateix any.

A l'espera de poder-hi fer les millores i aportacions que calguin, el projecte actual preveu que en una primera fase el carril bici tingui poc més d'un quilòmetre de llargada i que uneixi l'Escola Joan XXIII i la Llar d'Infants, el Col·legi Montserrat i l'Institut Josep Vallverdú. En concret, passaria per l'avinguda Jaume I, pel Passeig del Terrall, i els carrers Doctor Josep Trueta, Pere Calders, Comerç, Via Aurèlia, Onze de Setembre, Pere Mies, Bellavista i General Güell.

Abans d'iniciar el projecte, que es calcula que tindrà un termini d'execució de tres mesos des de l'adjudicació de l'obra, s'ha realitzat un estudi de mobilitat per a preveure-hi la inclusió dels criteris i principis de seguretat, linealitat i continuïtat, sostenibilitat i convivència, entre altres, segons informen des de l'Ajuntament.

Cal recordar que el carril bici es va imposar a les altres dues opcions més votades que van ser la creació d'un passeig cap al cementiri amb diversos bancs i plantació d'arbrat per fer ombra, i la construcció d'un lavabo públic al parc del Terrall, emplaçat al Quiosc o sota les escales d'emergència de la Sala Maria Lois.

La regidora Maria Fusté i el gerent d’Urbanisme, Albert Quintillà, presentant la proposta del carril bici (foto: arxiu).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa