Notícies

  Divendres, 16 d'agost de 2019

Del 23 al 25 d'agost, la Granadella serà la capital de la música popular i tradicional amb la celebració d'una nova edició del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana

Com a novetat d'enguany, els més petits podran gaudir de Lo Festivalet, que es farà el diumenge

Del 23 al 25 d'agost, la Granadella serà de nou la capital de la música popular i tradicional catalana amb la celebració de la 26a edició del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana. L'esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament de la Granadella el quart cap de setmana d'agost, omple la Plaça de la Vila del municipi amb activitats i concerts, tots gratuïts, i ha esdevingut el referent de la música tradicional de Ponent i de Catalunya a l'estiu.

Novetat. Lo Festivalet

Com a novetat d'enguany es farà Lo Festivalet, una activitat pensada pels més menuts, a partir dels 6 anys. Es realitzarà el diumenge, 25 d'agost, a les 19.30 hores, a la Plaça de la Vila i comptarà amb l'espectacle Folkids de Pep López. És una actuació d'animació de ball folk per a infants i públic familiar plantejat amb la participació directa del públic. El repertori és inèdit, de creació pròpia, i en alguns casos adapta temes tradicionals en balls, danses, etc. Es treballa sense guió jugant amb la improvisació de cada moment, públic, espai, situació, barri i edats. La formació instrumental és bateria, guitarra, violí o acordió.

Actuacions musicals i balls tradicionals

El plat fort del festival són les actuacions musicals, que començaran el divendres, 23 d'agost, a les 22 hores, amb havaneres i rom cremat amb el grup Boira. Dissabte al matí hi haurà un taller per aprendre a ballar la jota de la Granadella, a la tarda hi haurà balls i danses tradicionals amb La Portàtil.FM i tancarà el vespre amb els concerts de Cafè de l'Alger i Koers. Finalment, diumenge al migdia hi haurà ballada de sardanes amb la cobla Vents de Riella, i a la tarda hi haurà balls i danses amb l'agrupació de balls populars del Vendrell L'Embarcada.

Activitats complementàries

El Festival es complementa el divendres amb una xerrada del Club Excursionista Garrigues Altes i amb un sopar-maridatge al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC). Dissabte al matí hi haurà la tradicional Cursa de les pedretes, a la tarda hi haurà la Cursa de la Cordera (amb pòdium femení i masculí) i berenar amb venda de pastissos i, finalment, diumenge al matí es farà la XVII Trobada de Puntaires i el XV Concurs de Bitlles Via de la Granadella.

Durant el cap de setmana hi haurà la Fira de productes artesanals, visites al Museu de l'Oli de Catalunya i al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya i exposicions.

 

Una de les darreres edicions del festival (foto: Aj. la Granadella). +

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa