Notícies

  Dilluns, 19 d'agost de 2019

Els afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre tallen la C-12 a Flix per quart diumenge consecutiu

Anuncien que continuaran fent-ho fins a aconseguir que se'ls atorguin ajudes directes

Després de la marxa lenta que van dur a terme el passat dimecres des de Lleida fins a la seu del Departament d'Agricultura a Barcelona, en què finalment no van ser rebuts per la consellera Jordà tal com esperaven (tot i que la titular d'Agricultura explica que ja els havia comunicat que no ho faria) pagesos i veïns dels pobles afectats per l'incendi forestal de finals del juny passat a la Ribera d'Ebre (i que també va afectar les Garrigues i el Segrià) van tallar de nou ahir diumenge, 18 d'agost, la C-12 a Flix per demanar ajudes directes.

El d'ahir va ser el quart diumenge que s'ha dut a terme aquesta mesura de protesta, en què hi van participar unes 200 persones, un fet que, segons Pere Roqué, president d'Asaja i representant dels pagesos afectats, és "il·lusionant", ja que en el primer tall hi van participar unes 40 persones. A la mobilització d'ahir es va insistir que "continuarem tallant la carretera fins que els afectats rebem ajudes directes".

Manifest de Flix

Al tall de la C-12 d'ahir, a més de pagesos afectats hi van participar persones d'altres pobles, com l'alcalde i regidors de les Borges Blanques o el president del Consell Comarcal i alcalde de la Floresta, Jaume Setó, entre altres, per donar-los suport. En una nota de premsa han explicat que s'ha constituït una plataforma d'afectats i han manifestat el seu "malestar per la manca de consideració dels i les representants de la Conselleria d'Agricultura davant la poca voluntat i l'actitud manifestada el dia 14 d'agost, quan no es va voler rebre a la delegació dels pagesos i representants polítics del Territori, formada, entre altres, per diversos alcaldes i el vicepresident primer del Consell Comarcal de les Garrigues.

Demanen "una aposta ferma del Departament d'Agricultura en polítiques agràries realistes d'arrelament al territori, i en especial, a les persones que han perdut la seva font d'ingressos amb l'incendi".

El tall de carretera d'ahir (foto: Asaja).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa