Notícies

  Dimarts, 20 d'agost de 2019

Inauguren el nou dipòsit d'aigua potable de Tarrés

Compta amb una capacitat de 425 metres cúbics, el doble que l'antic, i ha estat decorat amb una obra mural de Lily Brik que vol ser un homenatge a la tradició pagesa del poble

Ahir dilluns, 19 d'agost, es va celebrar l'acte d'inauguració del nou dipòsit municipal d'abastiment d'aigua potable de Tarrés, decorat amb una obra mural de l'artista Lily Brik. El nou dipòsit va ser inaugurat pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, juntament amb l'alcalde i regidors del poble.

L'acte va començar a les 19 hores, amb la rebuda de les autoritats a l'Ajuntament (on van signar el llibre d'honor) i després, ja a l'esplanada del dipòsit, es van fer els parlaments i es va descobrir la placa commemorativa.

El nou dipòsit, amb una capacitat de 425 metres cúbics, té el doble de capacitat de l'antic, que es va inaugurar el 1970 i estava en males condicions i havia quedat obsolet. Els treballs de construcció del nou dipòsit han tingut un cost de 181.000 euros, dels quals la Diputació de Lleida n'ha aportat 85.000 i l'Agència Catalana de l'Aigua, 65.000. 

L'obra mural de decoració del dipòsit

El mural que decora el mur del dipòsit, de l'artista Lily Brik, vol ser un homenatge a la tradició pagesa de Tarrés, un reconeixement als avantpassats del poble que van treballar el terreny per poder-hi viure. L'obra fa un salt als orígens històrics del poble i simbòlicament dóna protagonisme als primers senyors feudals de Tarrés, Ramon de Boixadors i la seva esposa Ermessenda, que hi apareixen passejant per les seves propietats (però sense rostre, ja que no es té cap imatge d'ells i l'artista ha preferit no inventar-se les seves fesomies).

S'hi veuen conreus de vinya, que tot i que ara és marginal, va ser el tipus de conreu més important al municipi fins la dècada dels 80 del segle passat, a més d'altres com ametllers o un cirerer i també ocells de la zona, com dos exemplars de pit-roig. A més, hi apareix un pagès treballant la terra juntament amb diverses eines, elements de pedra seca i el reboll de l'Abulló de l'Engràcia, l'arbre més monumental i significatiu del terme de Tarrés.

El mural també té un sentit d'atemporalitat, amb la contraposició dels personatges del segle XII amb el pagès del segle XX, o amb la de la vinya en època de la verema que es contraposa amb la floració dels ametllers.

Les autoritats durant la inauguració del nou dipòsit.
L'artista Lily Brik, a Tarrés (foto: Tarrés al dia).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa