Notícies

  Dimecres, 21 d'agost de 2019

La Granadella celebrarà aquest cap de setmana la 26è edició del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana

El festival, a part d'actuacions musicals, inclourà xerrades, curses, tallers, xerrades i una fira de productes artesanals, entre d’altres

Com ja informàvem la setmana passada, aquest divendres, 23 d'agost, i fins diumenge, la Granadella acollirà la 26è edició del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana, acte que es va presentar el passat dilluns a la sala de premsa de la Diputació de Lleida amb la participació del vicepresident primer de la institució, Jordi Latorre, i el diputat Carles Gibert.

La presentació va comptar també amb la participació de l'alcaldessa de la Granadella, Elena Llauradó; de la segona tinent d'alcalde i regidora d'Hisenda, Ester Pons; i de la regidora del poble, Atzara Noguera.

La plaça de la vila concentrarà la totalitat de les activitats que els organitzadors han programat per aquesta edició en la qual, com ja és habitual, es podrà gaudir de diferents activitats. Així, la música tindrà el seu pes específic amb l'actuació del grup d'havaneres Boira (dia 23), els balls i danses tradicionals amb La portàtil.com i el concert amb Cafè d'Alger i Koers (dia 24) i la ballada de sardanes amb la Cobla Vents de Riella (dia 25).

Tot plegat, maridat amb balls i danses amb l'Agrupació de balls populars del Vendrell L'embarcada; Lo Festivalet, amb l'espectacle Folkids (dia 25); o la xerrada 'Garrigues Altes i BTT: consells de manteniment de la bici', organitzat pel Club Excursionista Garrigues Altes, al Centre U d'octubre, que serà l'acte que donarà inici a les activitats proposades pel cap de setmana.

L'organització també ha previst per la jornada de divendres dia 23 un sopar-maridatge, al Centre de la Cultura de l'Oli, que serà l'únic de tots els programats de pagament, així com la Cursa de les Pedretes, organitzada per l'Associació de Joves de la Granadella, i la Cursa de la Cordera, organitzada pel Club Excursionista Garrigues Altes, que anirà acompanyada d'un berenar amb venda de pastissos. Les dues activitats es faran el dissabte, dia 24. També destaca la 17a Trobada de Puntaires i el 15è Concurs de Bitlles, activitats previstes pel dia 25.

A banda dels actes pròpiament del festival, l'organització ha previst una sèrie de propostes com la fira de productes artesanals, visites al Museu de l'Oli de Catalunya i al Centre de Cultura de l'Oli de Catalunya, i l'exposició 'Ateneus: Cultura i Llibertat. Associacionisme a la Catalunya Contemporània', organitzada per l'Associació Casino de la Granadella i que es podrà visitar els dies del festival als baixos de l'Ajuntament.

Jordi Latorre ha volgut destacar el paper de suport institucional que dona la Diputació a aquest festival que és tot un referent dels que se celebren a Catalunya. En aquest sentit, s'ha manifestat Carles Gibert, que ha assenyalat la feina que s'ha estat duent a terme els darrers anys per tal de fer d'aquest certamen un espai en el que tothom vol participar.

Elena Llauradó s'ha referit a la tasca que durant els 18 primers anys va fer el creador i fundador del festival, Josep Martí Triquell, a través dels Grallers de la Granadella.

Per la seva banda, Atzara Noguera ha destacat que enguany la programació incorpora una activitat per a les famílies -adreçada especialment als més petits- amb la intenció d'estimular el gust dels més joves per la música popular i tradicional. Finalment, Ester Pons ha dit que el festival no es podria fer sense la col·laboració de les deu entitats que hi ha al municipi i les aportacions que fan diferents empresaris de la Granadella.

La presentació del festival a la Diputació de Lleida (foto: DDL).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa