Notícies

  Dilluns, 26 d'agost de 2019

Cinquè diumenge consecutiu de protestes a la C-12 a Flix per demanar ajudes directes pels afectats de l'incendi de la Ribera d'Ebre

El tall es va mantenir durant dues hores i s'hi van repartir peces de fruita dolça i ampolles d'oli

Ahir, 25 d'agost, per cinquè diumenge consecutiu, pagesos i veïns dels pobles afectats per l'incendi forestal de finals del juny passat a la Ribera d'Ebre (i que també va afectar les Garrigues i el Segrià) van tallar de nou durant unes dues hores la C-12 a Flix per demanar ajudes directes per fer front a les afectacions que va produir el foc als camps de conreu.

Segons Pere Roqué, president d'Asaja i representant dels pagesos afectats, en l'acció d'ahir hi van participar unes 300 persones i 25 tractors, "que van provocar retencions una cua fins a Ascó". A la mobilització d'ahir es va insistir que "continuarem tallant la carretera fins que els afectats rebem ajudes directes", ja que es consideren insuficients les plantejades pel Govern i, a més, a la manifestació es van poder veure pancartes demanant la dimissió de la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.

Per primera vegada en aquests cinc talls de protesta, ahir es van repartir entre els conductors afectats pel tall 300 ampolles d'oli de Bovera i de la Palma d'Ebre i centenars de peces de fruita dolça.

D'altra banda, avui dilluns es preveu una reunió entre alcaldes de Junts per Catalunya amb el vicepresident de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre. Com ja va ocórrer l'anterior diumenge, al tall de la C-12 d'ahir, a més de pagesos afectats hi van participar persones d'altres pobles, com l'alcalde de les Blanques o el president del Consell Comarcal i alcalde de la Floresta, Jaume Setó, entre altres, per donar-los suport.

El tall de la C-12 d'ahir (foto: Asaja Lleida).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa