Notícies

  Dimecres, 4 de setembre de 2019

Fulleda torna a retrocedir en el temps amb una nova edició de la Fira Heroica

El 15 de setembre, el municipi acollirà diverses activitats com un esmorzar de verema, jocs tradicionals, la recreació d'un campament napoleònic, mercat de proximitat i es lliurarà el Porró de Fulleda, entre altres

Un any més, Fulleda retrocedirà per unes hores en el temps per celebrar una nova edició de la Fira Heroica, la festa de l'Agustina d'Aragó. Durant la jornada, que es farà el 15 de setembre, es faran diverses activitats i els assistents gaudiran d'un mercat de productes locals i artesans de proximitat. 

Els carrers de Fulleda tornaran a acollir la interpretació de la 'Guerra del Francès' amb motiu de la celebració de la fira, dedicada a la figura de l'Agustina d'Aragó, l'heroïna catalana en aquesta guerra i originària de Fulleda. 

Els assistents a la fira, que començarà a les 9 hores amb el tradicional esmorzar de verema, podran gaudir durant tota la jornada amb un gran ventall de propostes lúdiques, la recreació d'un campament napoleònic i del mercat de proximitat instal·lat a la plaça del poble i els carrers adjacents. En aquest, els assistents trobaran un gran nombre de parades amb productes locals i artesans procedents, majoritàriament, de la comarca de les Garrigues. Cap al migdia, es lliurarà el 'Porró de Fulleda', un petit gest per part del municipi per reconèixer la tasca i trajectòria de diferents persones i entitats. 

Durant la tarda, a més d'una nova recreació de la llegenda de l'Agustina, arribarà el torn per celebrar diferents jocs tradicionals al carrer, especialment adreçats als més petits, taller de garapinyades i berenar de pa torrat amb oli i xocolata. La fira acabarà al voltant de les 20 hores amb una desfilada festiva fins al monument de l'Agustina d'Aragó, situat a l'entrada del poble. 

Fira Heroica

La fira, organitzada per l'Ajuntament de Fulleda, se suma a tot un seguit d'accions i iniciatives impulsades per l'Ajuntament i diferents entitats de Fulleda, amb l'objectiu de dinamitzar la població i donar a conèixer a tot arreu el potencial turístic de Fulleda i el seu entorn, reivindicant alhora la catalanitat d'Agustina Raimunda Maria Saragossa Domènech (Agustina d'Aragó), filla de Pere Joan Saragossa Labastida i Raimunda Domènech Gassull, originaris de Fulleda i on van contraure matrimoni el 1772. 

 

 

La Fira Heroica en una de les edicions passades (foto: Aj. Fulleda).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa