Notícies

  Dijous, 5 de setembre de 2019

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín es reuneix amb l'alcalde de Juneda, Antoni Villas

Durant la trobada, Crespín va fer un balanç de les dades de desviament de camions de l'N-240 després de complir-se un any de l'entrada en vigor de la prohibició de pas de camions per aquesta via

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha fet balanç de les dades de desviament de camions de l'N-240 després de complir-se un any de l'entrada en vigor de la prohibició de pas de camions per aquesta via, tal com vam informar des d'aquesta emissora. El balanç el va fer després d'una reunió de treball a l'Ajuntament de Juneda amb l'alcalde, Antoni Villas, el passat dilluns, 2 de setembre.

Segons les dades aportades pel Subdelegat, "durant el primer any de vigència de la mesura, una mitjana diària de 1.045 vehicles es desvien obligatòriament des de la carretera nacional 240 cap a l'Autopista AP2". D'aquesta forma, "el total de camions desviats durant el període ha estat de 315.000 vehicles". Segons les dades, "el recorregut més habitual dels camions és el tram comprés entre Borges-Montblanc (utilitzat pel 90,1%) mentre que el recorregut Borges - Pla de Santa Maria ha estat utilitzat pel 5,4% dels vehicles desviats".

Segons Crespín "aquestes dades demostren que era necessari implantar aquesta prohibició. En primer lloc, per reduir el trànsit de la via, i en segon lloc per reduir la sinistralitat i incrementar la seguretat de l'N-240". Així mateix, el subdelegat va afirmar que "cal continuar treballant, com venint fent els darrers mesos, amb la Generalitat de Catalunya per ampliar el tram bonificat de Borges fins a Lleida". El subdelegat també es va referir a les dades publicades pel Servei Català de Trànsit (SCT) que certifiquen un descens del 57% dels accidents mortals o amb ferits greus a l'N-240 "el descens de l'accidentalitat a la via justifica plenament qualsevol acció que es pugui portar a terme per reduir els accidents".

Durant la reunió, crespín va voler remarcar "l'esforç econòmic que representa pel Govern d'Espanya finançar el 50% del cost que té pel transportista el pas obligatori per l'AP-2. "Si la Generalitat contribuís a finançar el 50% del cost restant, aquesta mesura no comportaria cap cost afegit pel transportista. El sector del transport ha de pagar la incapacitat de govern de la Generalitat" va concloure el Subdelegat.

Pel que fa a la reunió a l'Ajundament de Juneda, es van tractar diverses qüestions referides a l'N-240 amb l'alcalde del municipi, Antoni Villas, i la regidora Magda Peris, "a poc a poc seguim treballant a trobar les solucions que ens reclama el territori", van apuntar.

 

Reunió del subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín amb l'alcalde de Juneda, Antoni Villas (foto: Subdelegació del Govern a Lleida).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa